Китай е на правилната страна на историята във връзка с

...
Китай е на правилната страна на историята във връзка с
Коментари Харесай

Китайският външен министър: Ние сме на правилната страна във връзка с войната в Украйна

Китай е на вярната страна на историята по отношение на рецесията в Украйна и времето ще го покаже, а позицията му е в сходство с желанията на множеството страни, съобщи китайският външен министър Ван И, представен от Ройтерс, представена от.

" Китай в никакъв случай няма да одобри външна насила или напън и се опълчва на всевъзможни безпочвени обвинявания и съмнения към него ", сподели Ван пред кореспонденти, съгласно изказване, публикувано от външното министерство.

Той направи коментара, откакто американският президент Джо Байдън предизвести в петък китайския си сътрудник Си Цзинпин за " последствия ", в случай че Пекин даде материална поддръжка за съветското навлизане в Украйна.

По време на видеоконферентния диалог Си сподели на Байдън, че войната в Украйна би трябвало да спре колкото се може по-скоро и прикани страните от НАТО да водят разговор с Москва. Китайският водач обаче не упрекна Русия, съгласно известията на Пекин за диалога.

Ван съобщи, че най-важното обръщение, отправено от Си, е било, че Китай постоянно е упорствал за опазване на международния мир.

" Ние постоянно сме били за опазване на мира и срещу войната ", сподели външният министър, като добави, че Пекин ще прави самостоятелни преценки.

" Позицията на Китай е справедлива и обективна, и е в сходство с желанията на множеството страни. Времето ще потвърди, че изказванията на Китай са на вярната страна на историята ", съобщи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР