Китай е изправен пред едни от най-мащабните си протести в

...
Китай е изправен пред едни от най-мащабните си протести в
Коментари Харесай

Закъснял iPhone и милиарди загуби - равносметката за Apple в Китай

Китай е изправен пред едни от най-мащабните си митинги напоследък, подбудени най-много от недоволството на хората от продължаващите и тежки Коронавирус ограничения. 
 Apple, Foxconn и протестите във фабриката за iPhone в Kитай
Бунт избухна във фабрика за iPhone в Китай

Ситуацията ескалира сериозно

Особено наранена от протичащото се е Apple, като през последните седмици в една от главните заводи за iPhone бушуват протести и чиновниците всеобщо напущат. 

Само в границите на последната седмица протичащото се там е довело до спад в акциите на компанията от 114 милиарда $, оповестява Yahoo Finance, само че проблемите може би занапред предстоят. 
 Снимка 556457

Позовавайки се на анонимни източници, близки до Apple, от Bloomberg разкриват, че е допустимо да се сътвори недостиг от към шест милиона бройки iPhone Pro и Pro Max. 

Според Bloomberg проектът на Foxconn и Apple е този недостиг да се навакса през 2023 година, само че от капиталовата компания Wedbush настояват, че обстановката може да се задълбочи още повече и Apple да загуби до 10% от производството на iPhone. 

От Counterpoint Reasearch пък в понеделник разгласиха мнение, че доставките на iPhone към този момент са съществено нарушени и може да се наложи да се чака 37 дни за доставката на iPhone Prо и Pro Max. 

Както стана ясно по-рано, един от разновидностите пред Apple е да изнесе по-голяма част от производството си в Индия и Виетнам, само че това може да отнеме години. 
 Apple и за какво компанията стартира да влага в спътници
Защо и Apple стартира да влага в спътници

Всички гледат към космоса

Изглежда всичко зависи от това какъв брой бързо Foxconn ще може да възвърне работния развой и идващите седмици могат да се окажат основни. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР