Китай е изпратил аеростата във въздушното пространство на САЩ, за

...
Китай е изпратил аеростата във въздушното пространство на САЩ, за
Коментари Харесай

В САЩ разшифроваха “посланието” от Китай под формата на аеростат

Китай " е изпратил " аеростата във въздушното пространство на Съединени американски щати, с цел да покаже, че Съединени американски щати в този момент са в крах, счита авторитетният републикански сенатор Марко Рубио.

В Китай, допуска той, „ знаеха тъкмо какво вършат и зад това имаше обръщение “. „ Те знаеха, че балонът ще бъде видян, знаеха, че държавното управление на Съединени американски щати ще би трябвало да го рапортува, че хората ще го видят в небето “, споделя Рубио, член на комисията по разузнаването на Сената..

Сенаторът изрази мнение, че „ посланието “ има за цел да покаже, че Америка, „ в миналото велика суперсила “, в този момент е „ опустошена “ и „ в крах “.

Рубио също изиска " съответни " пояснения от Пентагона по каква причина балонът не е бил свален по-рано и какви данни може би е събрал.

В събота министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин разгласи, че военните по заповед на президента Джо Байдън, са свалили балон, благосъстоятелност на Китай, който е паднал в американското въздушно пространство. Според шефа на Пентагона устройството е употребявано за наблюдаване на стратегически обекти. Във връзка с тази обстановка държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен отсрочи визитата си в Китай.

Китай на собствен ред съобщи, че не приема неоснователни спекулации към устройството. Пекин твърди, че обстановката е породена от форсмажорни условия, устройството е метеорологичен балон, който се е отклонил от маршрута си, и също по този начин означи, че потреблението на американска военна мощ против китайския граждански безпилотен балон е несъразмерна реакция. Китай си резервира правото да предприеме спомагателни нужни дейности.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР