Китай е изнесъл медицински консумативи на стойност 10,2 милиарда юана

...
Китай е изнесъл медицински консумативи на стойност 10,2 милиарда юана
Коментари Харесай

Китай е изнесъл медицински консумативи за 1,43 милиарда долара

Китай е изнесъл медицински консумативи на стойност 10,2 милиарда юана (около 1,43 милиарда щатски долара) от 1 март насам. Сред тях са 3,86 милиарда маски за лице, 37,52 милиона защитни дрехи, 2,41 милиона инфрачервени термометри, медицински вентилатори, тестови комплекти и очила, съобщи Дзин Хай, чиновник на Централното митническо ръководство.

Китай постоянно е обръщал огромно внимание на качеството и сигурността на изнасяните медицински консумативи и упражнява непоколебим надзор над съответните артикули, акцентира Дзян Фан, чиновник на Министерството на търговията, представена от Радио Китай.

Тя посъветва да се закупуват артикули, които са регистрирани от китайските регулатори, да се ревизира качеството им преди да бъдат пуснати в приложимост и прецизно да се съблюдават инструкциите за приложението им.

До началото на април Китай е подписал търговски контракти за закупуването на медицински консумативи с 54 страни и района и 3 интернационалните организации.

Дарение от 1000 вентилатора от Китай за Ню Йорк дойде на летище JFK в събота. До средата на април азиатската страна ще се опита да достави 30 000 вентилатора, когато съгласно здравните специалисти се чака да настъпи пикът на епидемията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР