Китай е готов да проведе дискусии и да работи със

...
Китай е готов да проведе дискусии и да работи със
Коментари Харесай

Китай е готов на преговори със САЩ, не вижда печеливши от търговската война

Китай е подготвен да организира полемики и да работи със Съединените щати за разрешаване на търговски разногласия, защото и двете най-големи стопански системи в света ще изгубят от съществуващата борба, съобщи във вторник китайският вицепрезидент Уан Кишан.

" Както Китай, по този начин и Съединени американски щати ще се радват да видят по-голямо комерсиално и икономическо съдействие ", уточни Уан Кишан по време на провеждащия се в Сингапур " Нов стопански конгрес " на организация Блумбърг, оповестява Ройтерс.

" Китайската страна е подготвена да организира диалози със Съединени американски щати по въпроси от съвместен интерес и да работи за намиране на решения във връзка с търговията, които да са допустими и за двете страни ", добави той.

Китайският вицепрезидент означи, че " през днешния ден светът е изправен пред доста съществени проблеми, които изискват тясно съдействие сред Китай и Съединените щати ". " Нашето твърдо разбиране е, че Китай и Съединени американски щати ще завоюват от съдействието и ще изгубят от борбата ".

Коментарите на Уан следват изявлението на китайския президент Си Цзинпин в понеделник при откриването на огромно комерсиално ревю в Шанхай, че Пекин ще понижи цените за импорт и ще продължи да уголемява достъпа до вътрешния пазар.

Междувременно от Държавния департамент на Съединени американски щати оповестиха, че Съединените щати и Китай възнамеряват да проведат този петък във Вашингтон разговор по въпросите на дипломацията и сигурността.

Доналд Тръмп, който се чака да беседва с китайския президент Си Цзинпин на срещата на върха на Г-20 в Аржентина по-късно този месец, пък съобщи в понеделник, че Китай желае да подписа договорка. " Ако можем да създадем вярната договорка, договорка, която е обективна, ние ще я създадем. В противоположен случай няма да я създадем ", добави президентът на Съединени американски щати. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР