Китай е готов да положи максимални усилия за постигането на

...
Китай е готов да положи максимални усилия за постигането на
Коментари Харесай

Китай не се отказва от мирно обединение с Тайван

Китай е подготвен да постави оптимални старания за постигането на спокойно обединяване с Тайван. Това съобщи представител на китайското държавно управление след седмици на военни маневри на Пекин покрай острова, оповестява " Ройтерс ".

Решимостта на Китай да отбрани своята територия е непоколебима, изтъкна Ма Шаогуан, представител на китайската работа по въпросите за Тайван.

Тайван живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и трябва да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.

Китай организира учения покрай Тайван от началото на предишния месец, откакто ръководителят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси посети Тайпе.

Пекин към този момент предложи модел " една страна, две системи " за Тайван, подобен на формулата, по която някогашната английска колония Хонконг се върна под китайско ръководство през 1997 година

Всички съществени тайвански политически партии обаче отхвърлиха това предложение и то не среща съвсем никаква социална поддръжка, съгласно изследвания на публичното мнение.

Китай в никакъв случай не се е отказвал от потреблението на мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор, като през 2005 година одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, ако той се отдели или има намерение да го направи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР