Китай е готов да обедини усилия с Русия в името

...
Китай е готов да обедини усилия с Русия в името
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Китай е готов заедно с Русия да защитава сигурността и благоденствието на света

Китай е подготвен да сплоти старания с Русия в името на сигурността и благоденствието на бъдните генерации. Това съобщи китайският президент Си Цзинпин в приветствена депеша до съветския си сътрудник Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През по случай 75-годишнината от Победата във Втората международна война, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Готов съм дружно с вас да продължим да поставяме старания, с цел да могат идващите генерации да живеят на планета, където царят повсеместен мир, сигурност и благополучие ", споделя той, представен от организация Синхуа.

Както отбелязва китайският водач, Пекин има намерение да задълбочи връзките си на всеобхватно стратегическо партньорство с Москва и да брани резултатите от

Втората международна война и справедливия интернационален ред. "Готов съм интензивно да спомагам за съхранението на многостранните механизми на взаимоотношение, да спомагам за построяването на общо бъдеще за човечеството ", акцентира Си Цзинпин.

По-рано китайската телевизия заяви, че Си и Путин през днешния ден са си разменили приветствени телеграми по случай 75-годишнината от Победата във Втората международна война.

Втората международна война стартира на 1 септември 1939 година с нахлуването на нацистка Германия в Полша и приключва с разгрома и окупацията на милитаристка Япония от силите на съюзните страни на 2 септември 1945 година

През април 2020 година Путин подписа закон за пренасяне от 2 на 3 септември на деня на воинската популярност - Деня на края на Втората международна война. На 3 септември в Китай се отбелязва Денят на успеха над милитаристка Япония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР