Китай дава напълно ясен и сигурен знак, че е против

...
Китай дава напълно ясен и сигурен знак, че е против
Коментари Харесай

Китайският премиер: Войната в Украйна да спре! Украйна да запази суверинитет и цялост. Състезаваме се със САЩ само икономически

Китай дава изцяло явен и сигурен знак, че е срещу продължаването на войната в Украйна и е за опазване на целостта и суверинитета на страната. 

Днес на конференция в края на петата сесия на 13-ото ОСНП китайският министър председател Ли Къцян съобщи, че Китай е надълбоко угрижен за украинската рецесия и откровено се надява мирът там да се възвърне в най-скоро време. Двустранните връзки на Китай с други страни, основани на самостоятелната и мирна външна политика, не са ориентирани към трета страна. Китай ще продължи да задълбочава връзките на съдействие с всички страни въз основа на взаимното почитание и взаимната полза и да способства за международната непоклатимост, съобщи Радио Китай.

Относно обстановката в Украйна, Китай е на мнение, че суверенитетът и териториалната целокупност на всички страни би трябвало да се зачитат, задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации да се съблюдават, както и законните терзания за сигурността на всички страни да се вземат съществено. Въз основа на това Китай прави своя лична преценка на обстановката и е подготвен да работи градивно с интернационалната общественост за възобновяване на мира в страната.

Ли Къцян сподели, че Китай и Съединените щати имат огромни разлики в обществените системи, историята и културата и стадиите на развиване, които са неизбежни. Сътрудничеството обаче би трябвало да бъде главното течение. Дори в случай че има пазарна конкуренция сред Китай и Съединените щати в икономическо-търговската област, това би трябвало да бъде здравословна и почтена конкуренция. Миналата година размерът на търговията надвиши 750 милиарда щатски $, което е нарастване от близо 30% по отношение на миналата. Това демонстрира, че съдействието сред Китай и Съединени американски щати има огромен капацитет. Ако Съединени американски щати облекчат рестриктивните мерки за експорт към Китай, двустранната търговия ще се разрасне още повече, което е от изгода за всички. Китай е подготвен да работи дружно със Съединени американски щати в основаването благоприятни условия за съдействие с дълготрайни изгоди.

Изработването на макрополитиката е въз основата на действителностите в страната. Стабилността на високо равнище е точно развиване, съобщи китайският министър председател Ли Къцян на конференцията след приключването на петата сесия на 13-ото ОСНП на 11 март.

„ На фона на комплицираната обстановка през 2020 година ние не извършихме прекалено отпечатване на пари във финансовата си политика. От предходната година до февруари тази година при високото равнище на инфлацията в доста страни показателят по потребителските цени в страната се е нараснал по-малко от 1%. Това се дължи на нашата рационална макрополитика “.

„ Преди 50 години Китай и Съединените щати разчупиха леда и потеглиха по пътя за нормализиране на връзките. Тъй като двете страни към този момент са отворили вратите си една за друга, то не би трябвало да ги затварят още веднъж, камо ли да се отделят “, посочи на конференция китайският министър председател Ли Къцян.

Ли Къцян уточни, че през мандата му интернационалната обстановка се е усложнила и трансформирала много, несъгласията и компликациите за страната порастват. Най-голямото предизвикателство е мощният удар, който пандемията нанесе на стопанската система. Ли Къцян съобщи, че са положени оптимални старания за оправянето с нея. Той напомни първата си конференция, когато ясно уточни, че ще се положат старания за насърчаване на стопанската система, възстановяване на живота на хората и поощряване на публичната правдивост, което е главната задача на държавното управление. Ли Къцян добави, че тази година е последната през мандата му и китайското държавно управление още веднъж е изправено пред комплицирана обстановка. Той и сътрудниците му ще извършват своите отговорности съзнателно и съблюдават обещанията с действителни дейности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР