Китай да не заобикаля и да не подкопава санкциите срещу

...
Китай да не заобикаля и да не подкопава санкциите срещу
Коментари Харесай

САЩ и ЕС: Китай да не заобикаля санкциите срещу Русия

Китай да не заобикаля и да не подкопава глобите против Русия поради войната в Украйна.

Предупреждението насочиха в взаимно изказване гнералният секретар на Европейската работа за външна активност (ЕСВД) Стефано Санино и заместител държавният секретар на Съединени американски щати. Те организираха съвещания в Брюксел, отдадени на стратегическите връзки сред Европейски Съюз и Съединените щати.

Санино и Шърман предизвестиха Китай също по този начин да не оказва никаква поддръжка за съветското навлизане в Украйна и допълниха, че това ще има съществени последици за връзките с Европейски Съюз и Съединени американски щати. Двамата показаха угриженост и за непрекъснатата осведомителна операция от китайска страна, включително подсилването на съветската дезинформация в тази тенденция.

„ Китай се възползва извънредно доста от основания на правила международен ред през последните десетилетия, само че в този момент се пробва да подкопае същата тази система по всевъзможен метод, в това число посредством поддръжка на Кремъл, до момента в който той разпростира противозаконната си война против Украйна “, посочи Уенди Шърман.

Като образец тя уточни взаимното изказване на президентите Владимир Путин и Си Цзинпин за съдействие без ограничавания и без области, в които да има забрани. Зам. държавният секретар напомни, че Китай е дал своя вот срещу резолюцията в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в която се настояваше Русия да бъде изгонена от Съвета по правата на индивида към организацията.

Стефано Санино сподели, че се водят полемики по какъв начин да се реагира, когато посредством несъгласие се блокира Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и по какъв начин по-активно да се употребява Общото заседание на интернационалната организация.

Шърман съобщи, че в случай че Русия прибегне до приложимост на нуклеарни оръжия, това ще промени доста света, а последствията за Путин ще бъдат обилни.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР