Китай черпи опит от войната в Украйна, за да разработи

...
Китай черпи опит от войната в Украйна, за да разработи
Коментари Харесай

Китай черпи опит от войната в Украйна, притеснен Тайван


Китай черпи опит от войната в Украйна, с цел да създаде тактики за " хибридна война " против Тайван, в това число посредством потребление на дронове и психически напън. Това съобщи почитан тайвански чиновник по сигурността, представен от " Ройтерс ".

Тайван деликатно извлича поучения от войната в Украйна, с цел да се приготви по какъв начин може да реагира, в случай че Китай, който смята демократично управлявания остров за своя лична територия, в миналото извърши заканите си да употребява мощ, с цел да наложи претенциите си за суверенитет.

През август Пекин провежда военни учения към Тайван, с цел да изрази гнева си от визитата в Тайпе на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, като от този момент продължава военните си действия, въпреки и в по-малък мащаб.

В тирада пред Народното събрание генералният шеф на Бюрото за национална сигурност на Тайван Чен Минг-тонг съобщи, че Китай също обръща внимание на протичащото се в Украйна.

" Тази година комунистическата войска заимства опита от руско-украинската война, с цел да развие " хибридна война " против Тайван и да ускори своята бойна подготовка и подготовката си против мощни врагове ", предизвести той.

След ученията на Пекин през август той разшири своята " сива зона " и хибридните действия против Тайван, изключително посредством потреблението на дронове, които прелитаха наоколо до следените от Тайван острови край крайбрежията на Китай и в зоната на противовъздушната защита на Тайван, означи Чен.

Тайван твърди, че акцията на Китай за война в " сивата зона " включва тактики за изтощение на врага, без да се прибягва до намерено стълкновение, като постоянно навлизане в зоната на противовъздушната защита на Тайван и принуждаване на тайванските военновъздушни сили да влизат в деяние.

Китай пусна изображения на тайванската войска онлайн, с цел да я " оклевети " и да нападна държавното управление, уточни Чен, имайки поради видео, публикувано в китайските обществени медии през август, на тайвански бойци на офшорни острови, снимани с дронове.

Тези действия " акцентират, че китайските комунисти са нараснали своята когнитивна война, дейностите в сивата зона и други хибридни способи, които съставляват нова форма на опасност за националната сигурност ", безапелационен бе той.

От своя страна Китай упреква Тайван за увеличението на напрежението, заявявайки, че Тайпе е в " сговор " с непознати сили против Пекин.

Чен уточни, че военните закани на Китай са засилили поддръжката на Съединените щати и техните съдружници за Тайван, с цел да се подсигурява, че случилото се с Украйна няма да се повтори в Тайванския пролив.

Това ще усъвършенства способността на Тайван да се оправя с Китай и ще възпре " техните заприказва за нахлуване над Тайван ", уверен е той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР