Китай черпи опит от войната в Украйна, за да разработи

...
Китай черпи опит от войната в Украйна, за да разработи
Коментари Харесай

Китай черпи опит от войната в Украйна, притеснен Тайван

Китай черпи опит от войната в Украйна, с цел да създаде тактики за " хибридна война " против Тайван, в това число посредством потребление на дронове и психически напън. Това съобщи почитан тайвански чиновник по сигурността, представен от " Ройтерс ".

Тайван деликатно извлича поучения от войната в Украйна, с цел да се приготви по какъв начин може да реагира, в случай че Китай, който смята демократично управлявания остров за своя лична територия, в миналото извърши заканите си да употребява мощ, с цел да наложи претенциите си за суверенитет.

През август с цел да изрази гнева си от визитата в Тайпе на, като от този момент продължава военните си действия, въпреки и в по-малък мащаб.

В тирада пред Народното събрание генералният шеф на Бюрото за национална сигурност на Тайван Чен Минг-тонг съобщи, че Китай също обръща внимание на протичащото се в Украйна.

" Тази година комунистическата войска заимства опита от руско-украинската война, с цел да развие " хибридна война " против Тайван и да ускори своята бойна подготовка и подготовката си против мощни врагове ", предизвести той.
 Тайван не разчита други да го пазят, само че благодари на Съединени американски щати
Тайван не разчита други да го пазят, само че благодари на Съединени американски щати

Тайпе поема цялостен ангажимент към своята сигурност

След ученията на Пекин през август той разшири своята " сива зона " и хибридните действия против Тайван, изключително посредством потреблението на дронове, които прелитаха наоколо до следените от Тайван острови край крайбрежията на Китай и в зоната на противовъздушната защита на Тайван, означи Чен.

Тайван твърди, че акцията на Китай за война в " сивата зона " включва тактики за изтощение на врага, без да се прибягва до намерено стълкновение , като постоянно навлизане в зоната на противовъздушната защита на Тайван и принуждаване на тайванските военновъздушни сили да влизат в деяние.

Китай пусна изображения на тайванската войска онлайн, с цел да я " оклевети " и да нападна държавното управление, уточни Чен, имайки поради видео, публикувано в китайските обществени медии през август, на тайвански бойци на офшорни острови, снимани с дронове.
 За Тайван война с Китай изрично не е вид
За Тайван война с Китай изрично не е вид

Островът обаче ускорява защитата си

Тези действия " акцентират, че китайските комунисти са нараснали своята когнитивна война, дейностите в сивата зона и други хибридни способи, които съставляват нова форма на опасност за националната сигурност " , безапелационен бе той.

От своя страна Китай упреква Тайван за увеличението на напрежението , заявявайки, че Тайпе е в " сговор " с непознати сили против Пекин.

Чен уточни, че военните закани на Китай са засилили и техните съдружници за Тайван, с цел да се подсигурява, че случилото се с Украйна няма да се повтори в Тайванския пролив.

Това ще усъвършенства способността на Тайван да се оправя с Китай и ще възпре " техните заприказва за нахлуване над Тайван " , уверен е той.
 Тайван изясни по кое време ще стартира война с Китай
Тайван изясни по кое време ще стартира война с Китай

Блокада или завладяване на офшорен остров ще се смятат за акт на война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР