Китай бе обвинен в това, че е вкарал около 1

...
Китай бе обвинен в това, че е вкарал около 1
Коментари Харесай

Китай събра 1 милион мюсюлмани и ги вкара в затвор

Китай бе упрекнат в това, че е вкарал към 1 милион мюсюлмани в затворнически лагери, ситуирани в западния район Ксинджианг. Правителството отхвърля тези изказвания, вместо това се твърди, че хората непринудено са отишли в специфичните центрове, имащи за цел битка с екстремизма, написа в. " Метро ".

Миналата седмица защитници на човешките права заявиха, че задържаните са принуждавани да отиват във въпросните центрове, за да може там да бъдат " вкарани в линията " на Комунистическата партия. Софи Ричардсън, директорът на Human Rights Watch в Китай, заяви, че изявлението на правителството и съпровождащите го кадри от вътрешността на " училищата " са " откачена пропаганда ". " Документирали сме мъчения, документирали сме лошо отношение ", казва още тя.


Би Би Си публикува свои материал, посветен на масовите арести на стотици хиляди малцинствени мюсюлмани, в който използва сателитни снимки, за да покаже десетки от предполагаемите затворнически лагери. Те са организирани в бивши училища. Те се състоят от общежития и кули за наблюдение. Вижда се още как пред входовете се скупчват роднини на задържаните, за да могат да се срещнат с тях. Китай нарича тези стари училища " професионални тренировъчни центрове ", които са създадени с цел борба срещу разпространението на екстремизма. В Поднебесната определят масовото интернирана на местните мюсюлмани като опит " за вкарването в модерния, цивилизован свят " на " изостанали хора ", които " са подвеждани лесно ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР