Китаристът на Queen Брайън Мей помогна на НАСА при вземането

...
Китаристът на Queen Брайън Мей помогна на НАСА при вземането
Коментари Харесай

Брайън Мей помогна на НАСА да вземе проба от астероид

Китаристът на Queen Брайън Мей оказа помощ на НАСА при вземането на проба от метеорит от Космоса. Това е първата сполучливо взета проба в миналото.

Най-големият музикант измежду астрофизиците разкри галактическия си ангажимент по малкия екран на НАСА в неделя. Мей е част от екипа, работил по взимането на проба от метеорита Бену и навигирането й до Земята.

76-годишният китарист показа, че е горделив да е член на OSIRIS-REx, чийто козмически транспортен съд прелетя край Земята в неделя. Пътешествието добави към наследството на кораба, тръгнал за Космоса преди седем години, с цел да събере проби от Бену, заяви CNN.

" Здравейте на всички от НАСА, почитатели на космоса, фенове на метеоритите. Това е Брайън Мей от Queen, както евентуално знаете, само че също по този начин съм извънредно горделив, че съм член на екипа на OSIRIS-REx “, сподели Мей в клип, оповестен от NASA TV.

Според CNN, Мей оказал помощ на ръководителя на задачата Данте Лаурета да дефинира къде да вземе тестът, като основал стереоскопични изображения от данните на галактическия транспортен съд.

Музикантът отпразнува новината и на своя уеб страница. " Днес е денят – дълго чаканият ден – когато тестът от парче материал от Бену – метеоритът, заплашващ да удари Земята в бъдеще, стигна назад до планетата ни “, написа рок звездата.

" Проучването на материал от повърхността на Бену може да ни разкрие неразказана загадка за произхода на Вселената, произхода на нашата планета и произхода на самия живот. “

Капсулата, съдържаща части от метеорита Бену, бе спусната с парашут на подготвителен полигон в западната пустиня на Юта след навлизането си в земната атмосфера, заяви USA Today. Пробата ще бъде изпратена до галактическия център Джонсън в Хюстън и проучена.

По-рано този месец именитият китарист показа мислите си за въздействието на изкуствения разсъдък в музиката.

Мей сподели пред сп. Guitar Player, че е угрижен, че хората рано или късно ще спрат да разграничават музиката, основана от хора, от музиката, основана от ИИ.

Според него 2023 година може да бъде " последната година, в която хората същински преобладават музикалната сцена “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР