Китаристът на групата Queen Брайън Мей разказва пред ВВС, че

...
Китаристът на групата Queen Брайън Мей разказва пред ВВС, че
Коментари Харесай

Китарист на Queen разказа какво е могло да спаси Фреди Меркюри от СПИН

Китаристът на групата Queen Брайън Мей споделя пред Военновъздушни сили, че медицината през 1991 година е била близка до това да избави умрелия от СПИН солист на групата Фреди Меркюри.

„ Може би всички постоянно сме мислили, че това (ХИВ) няма да ни засегне, това е нещо, което се случва на другите. И се оказа, че Фреди го хвана доста рано - споделя Мей. - Ако се беше заразил няколко месеца по-късно, можеше да оцелее, защото се появи подобен прелестен коктейл от препарати, който всъщност се оправя със признаците и разрешава на хората с ХИВ да живеят естествен живот. Фреди не получи всичко това. Той се ползваше от най-хубавите експерти във Англия и света, само че по това време те не знаеха по какъв начин да го спасят. "

В документален филм на Военновъздушни сили, сниман за, неговият непосредствен другар, журналистът Дейвид Уиг, споделя по кое време за първи път е забелязал признаци на заболяване при Фреди Меркюри – през 1987 година на отмора в Ибиса.

„ Седяхме до басейна и внезапно ме побиха тръпки – на бузата на Фреди имаше лилаво леке, а аз знаех, че в случай че хората имат такива петна по цялото тяло, това е симптом, че може да имат ХИВ “, споделя той. И прибавя, че тогава е взел изявление от артиста, а откакто изключил микрофона, артистът признал за своята диагноза, като изискал заричане това да не бъде включвано в публикацията.

 

Още от ШОУБИЗНЕС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР