Китаристът и основател на група Остава Георги Георгиев ще бъде

...
Китаристът и основател на група Остава Георги Георгиев ще бъде
Коментари Харесай

Жоро от „Остава” се оттегля от „Продължаваме промяната” по лични причини, други трима заради ДС

Китаристът и създател на група " Остава " Георги Георгиев ще бъде премахнат от кандидат-депутатската листата на " Продължаваме промяната " в Стара Загора, стана ясно на днешното съвещание на ЦИК. Музикантът, който е пети в листата на обединението, ще бъде премахнат от изборната конкуренция по негово предпочитание.

Още трима кандидат-депутати от " Продължаваме промяната " - Васил Събев, Ерждан Ахмед и Тома Томов, се отдръпват от изборната конкуренция, откакто Комисията по досиетата разгласи, че са свързани с Държавна сигурност.

Ето какво написаха от " Продължаваме промяната ":

" Днес следобяд Васил Събев, Ерждан Ахмед и Тома Томов, до през днешния ден кандидат-депутати от листите на " Продължаваме Промяната ", организираха среща по отношение на публично оповестените имена от Комисия за откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска, и декларират, че:

Никога не са служили на репресивния уред на властта, а двама от тях са мощно сюрпризирани да видят имената си в този лист.

Въпреки това те единомислещо взеха решение:

За да не навредят по никакъв метод на " Продължаваме Промяната ", се отдръпват от предизборната конкуренция и неотложно ще подхващат всички административни и правни дейности за своето отдръпване.

Решението им бе обявено и почетено от управлението на " Продължаваме Промяната ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР