Китарата на Елвис Пресли Hagstrom Viking II ще се продава

...
Китарата на Елвис Пресли Hagstrom Viking II ще се продава
Коментари Харесай

Продават на търг уникални вещи на Елвис, Мерилин Монро и Елизабет Тейлър

Китарата на Елвис Пресли Hagstrom Viking II ще се продава на търг. Черешово-червеният електрически музикален инструмент Кралят е употребявал в именитата специфична стратегия за завръщането си на сцената през 1968 година Елвис прави шоуто след 7 години в Холивуд, когато се снима най-вече във филми. Китарата е с начална цена от 250 000 $, съобщи Нова ТВ.

" Определено акцентът в аукциона е точно тази китара. Има толкоз доста емблематични фотоси с нея в ръка. Той я употребява по време на специфичния концерт, който бележи завръщането му към музиката. Така че, дръзвам да го дефинира като един от най-важните моменти в цялата му кариера ", споделя Бриджит Круз – уредник на търга.

В аукциона са включени още бижута на Мерилин Монро и Елизабет Тейлър.

" Сред най-специалните ни експонати е комплект на Мерилин Монро. Той ни бе възложен персонално от близката ѝ другарка Биби Годард. Обсипан е с доста красиви кристали и върви със документ за произхода му. Друга феноменална находка са красиви обеци, носени от Елизабет Тейлър ", споделя Круз.

На търга ще бъдат изложени още боксови ръкавици на Мохамед Али, пръстен на Джанис Джоплин и хармоника на Боб Дилън.

" Смятам, че един от най-феноменалните предмети, с който може да се сдобиете, е хармониката на Боб Дилън. Предоставена ни е от един от неговите продуценти, с който е работил през 80-те години и също върви със документ за достоверност “, прибавя тя.

Аукционът, който носи името " Артефакти от Холивуд и музиката ", ще се състои на на 27 март в Ню Йорк.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР