Китара, разбита на сцената от фронтмена на Nirvana Кърт Кобейн,

...
Китара, разбита на сцената от фронтмена на Nirvana Кърт Кобейн,
Коментари Харесай

Китарата на Кобейн се продаде за близо 600 000 долара на търг

Китара, разрушена на сцената от фронтмена на Nirvana Кърт Кобейн, беше продадена за близо 600 000 $. Това е няколко пъти повече от първичната ѝ оценка, оповестиха от аукционна къща. 

Черната китара Fender Stratocaster е негодна за свирене, съобщи Коди Фредерик от Julien`s Auctions пред Агенция Франс Прес по-рано този месец. Инструментът обаче е бил подписан от тримата членове на гръндж групата от Сиатъл. От аукционната къща обявиха, че са очаквали китарата да бъде продадена за 60 000 $ на събитието пред аудитория в Hard Rock Cafe в Ню Йорк.

Вместо това той тя е била оценена на 595 000 $, се споделя в изказването на Julien`s и назовава сумата " поразителна ". Хитовете на Nirvana, доста от които са написани от Кобейн, включват " Come As You Are ", " Lithium " и пробива през 1991 година " Smells Like Teen Spirit " - ария, която се трансформира в химн за едно потомство отчуждени младежи.

Кобейн се бори с пристрастяване към опиати и меланхолия и има бурна връзка със брачната половинка си Кортни Лав, фронтмен на Hole, написа " Телеграф ". Той се самоубива през април 1994 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР