Китара, разбита на сцената от фронтмена на Nirvana Кърт Кобейн,

...
Китара, разбита на сцената от фронтмена на Nirvana Кърт Кобейн,
Коментари Харесай

Разбита китара на Кърт Кобейн се продаде за близо 600 000 долара

Китара, разрушена на сцената от фронтмена на Nirvana Кърт Кобейн, беше продадена за близо 600 000 $. Това е няколко пъти повече от първичната ѝ оценка, оповестиха от аукционна къща.

На разрушеният черен Fender Stratocaster не може да се свири на него, съобщи Коди Фредерик от Julien's Auctions пред Агенция Франс Прес по-рано този месец.

Той е бил подписан от тримата членове на гръндж групата от Сиатъл, когато те се изстреляха към международна популярност.

От аукционната къща обявиха, че са очаквали инструментът да бъде продаден за 60 000 $ на събитието пред аудитория в Hard Rock Cafe в Ню Йорк.

Вместо това той бе продаден за 595 000 $ , се споделя в изказването на Julien's и назовава сумата " поразителна ".

" Тук можете да видите счупването, което се е получило, когато той е блъснал китарата, където врата се свързва, както и тук долу на дъното, където той е блъснал китарата ", сподели Фредерик пред Агенция Франс Прес по-рано през май.

" Когато беше на сцената Кърт Кобейн беше машина. Човекът беше сърдит и това се усещаше на сцената. Това се усещаше и по метода, по който се отнасяше към инструментите си.

" Този строшен детайл, по чудноват метод, от този сломен музикант, в действителност определяше тази груба и неспокойна ера в музиката. "

Хитовете на Nirvana, доста от които са написани от Кобейн, включват " Come As You Are ", " Lithium " и пробива през 1991 година " Smells Like Teen Spirit " - ария, която се трансформира в химн за едно потомство отчуждени младежи.

Кобейн се бори с пристрастяване към опиати и меланхолия и има бурна връзка със брачната половинка си Кортни Лав.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР