Киселото зеле има в себе си много полезни бактерии и

...
Киселото зеле има в себе си много полезни бактерии и
Коментари Харесай

Ползите от киселото зеле за здравето

Киселото зеле има в себе си доста потребни бактерии и те го трансформират в противовъзпалителна храна, като понижават шанса за развиване на остро или хронично инфектиране. По този метод то може да ви пази от: храносмилателни разстройства, меланхолия, астма, хормонален дисбаланс, хранителни алергии, диабет, затлъстяване и други

Същите тези потребни бактерии в киселото зеле спомагат да се спре проникването в тялото на разнообразни патогени, вируси, гъбички и паразити, подсилвайки също имунната система.

Повече сила

В киселото зеле се съдържат високи равнища на желязо, които способстват производството на повече сила, защото оказват помощ по-добрата работа на метаболизма и покачват циркулацията. Също по този начин желязото в киселото зеле спомага за попречване на анемия и страничните ѝ резултати. То съдържа фибри, които са доста значими за вярната работа на храносмилателната система и потреблението им подкрепя положителното придвижване на храната предотвратявайки подуването на корема и болките. Чрез поддържането на здравето на храносмилателната система може също по този начин да се предотвратят по-сериозни болести като да вземем за пример язви.

По-здраво сърце

Фибрите в него са значими освен за храносмилателната система, само че и за здравето на сърцето, тъй като са способни да отстранен неприятния холестерол, а това от своя страна понижава риска от сърдечно-съдови болести.

В киселото зеле има доста количество витамин А, който е извънредно значим и работи като антиоксидант, почиствайки организма от свободните радикали. Също по този начин той е потребен и за очите и във връзка с кожата витамин А оказва помощ за поддържане на целостта на кожата, забавя появяването на бръчки и петна.

По-силна имунна система

То е страховит метод да подсилите имунитета си, защото е богато на доста витамин С и пробиотици.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР