Киселото мляко с бранда “Момчиловци”, произведено от най-голямата компания в

...
Киселото мляко с бранда “Момчиловци”, произведено от най-голямата компания в
Коментари Харесай

Киселото мляко “Момчиловци” е достигнало до над 1 милиард китайски потребители

Киселото мляко с марката “Момчиловци”, създадено от най-голямата компания в Шанхай, е достигнало до над милиард китайски консуматори. Това заяви Иван Тодоров, ръководител на УС на “Български център за развиване, вложения и туризъм с Китай” по време на българо-китайския конгрес във Варна “Международни клъстерни политики”. Момчиловци е по-известно от България в далечната азиатска страна, уточни той. Проектът “Момчиловци-селото на дълголетието”, разработван от 7 години от Българския център в областта на туристическите атракции дава към този момент своите резултати. Само преди десетина дни на среща с китайски туроператори е станало ясно, че те ще включат родопското село в своите туристически пакети. Проблемите са визите, неналичието на пряк полет до България и редица други фактори, само че китайският екскурзиант може да бъде притеглен най-малко една-две вечери. Той не върви по 10-15 дни на отмора в една дестинация, а обикаля за този интервал от време най-малко 3-4 страни и въпросът е за какъв брой нощувки може да бъде притеглен, уточни Тодоров.

През октомври в Китай публично ще бъде показана туристическата атракция село Момчилово, а в България през септември след празника на киселото мляко.

Във форума във Варна вземат участие над 50 компании, клъстери и просветителни институции, като главните тематики на полемиките са туризмът, образованието и дигитализацията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР