Киселото мляко е намалило смъртността в България от коронавируса -

...
Киселото мляко е намалило смъртността в България от коронавируса -
Коментари Харесай

Проучване: Киселото мляко може да е помогнало за ниската смъртност от COVID-19 в България

Киселото мляко е понижило смъртността в България от ковид - а и освен в България, твърди ново изследване, оповестено в списанието " Clinical and Translational Allergy ", изследващо връзката сред смъртността на вируса и питателните разлики сред нациите.
Според проучването нациите, които употребяват доста кисело мляко или кефир - като Гърция, България и Турция, са записали ниска смъртност от COVID-19. Заключението е, че това може да е повода за ниската смъртност, откакто здравните системи на другите страни са доста разнообразни.
Освен ферментиралите млечни артикули специалистите считат, че прясното и киселото зеле могат да оказват помощ в битката с ковид, защото зелето намалява равнищата на рецептора АСЕ 2, посредством който коронавирусът SARS-CoV-2 влиза в човешката клетка. Според откривателите, това би могло да изясни за какво страни като Германия и Южна Корея, където зелето е основна част от менюто, са с по-малко смъртни случаи в пандемията.
" Храната играе роля при имунната отбрана против COVID-19 и може да изясни някои от разликите, следени в епидемиологичната обстановка в европейските страни. Разбирането на тези разлики и защитни фактори, какъвто е храната, е от решаващо значение и може да помогне за преодоляване на такива епидемии. Сега трансформирах метода си на хранене, хапвам сурово зеле три пъти седмично, кисело зеле един път седмично, йогурт за закуска и предпочитам кисели зеленчуци ", споделя доктор Жан Буске, професор от университета в Монпелие във Франция и някогашен специалист на СЗО, който управлява изследването, съобщи БГНЕС.
" Установихме, че избрана храна може да понижи интензивността на АСЕ2. Например ферментиралите млечни артикули са приети за естествени инхибитори на АСЕ2. Коронавирусът се свързва с АСЕ2, причинявайки оксидативен стрес, възпалителни процеси и респираторни резултати. Ферментиралите храни имат мощен антиоксидантен резултат и могат да предпазят от тежка форма на COVID-19 ", споделя доктор Буске.
Още: " Йогурт-ваксина против ковид? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР