Киселинен рефлукс или гастроезофагеален рефлукс (ГЕРБ) е често срещан медицински

...
Киселинен рефлукс или гастроезофагеален рефлукс (ГЕРБ) е често срещан медицински
Коментари Харесай

6 признака, че страдате от киселинен рефлукс и как да се справите

Киселинен рефлукс или гастроезофагеален рефлукс (ГЕРБ) е постоянно срещан медицински проблем. Той визира милиони хора, а от време на време хората даже не осъзнават, че го имат. Освен това, киселинният рефлукс може да аргументи други болести. Според лекарите, това може да утежни астмата, което се потвърждава от обстоятелството, че болшинството от астматиците имат ГЕРБ.

Преди всичко, би трябвало да знаете, че киселинният рефлукс е дълготрайно положение. Каквото и да ядете, то се връща в хранопровода и предизвиква неприятни признаци. Хората с прекалено тегло, бременните дами, пушачите и тези, които одобряват избрани медикаменти, са изложени на риск от развиването на рефлукс.

Ето по какъв начин да разберете дали имате киселинен рефлукс:

1. Киселинен усет в устата

Това положение нормално се предизвиква от мускула или сфинктера в горната част на стомаха. Когато този мускул отслабне, киселината се издига в хранопровода. Киселинният усет може да остане в продължение на седмици и да е доста провокиращ. Този проблем е изключително постоянно срещан измежду бременните дами, тъй като има повече напън върху стомаха.

2. Регургитации

Регургитацията е задържане на киселина в гърлото или устата. Може да почувствате горчив усет, да се оригвате и от време на време даже може да се случи повръщане. Регургитацията може да се случи когато и да е, само че е изключително обезпокоително, когато е през нощта. Може да се разсъните с горчива течност в гърлото си и възприятие на суматоха.

3. Парене в горната част на корема или киселини

Много хора по света са чували за киселини и даже са ги изпитали, само че надали някой от тях счита, че има киселинен рефлукс. Киселините са най-честият признак на ГЕРБ.

4. Диспепсия

Когато имате киселинен рефлукс, може да почувствате стомашен дискомфорт, който включва гадене след хранене, болки в горната част на корема, парене и цялост на стомаха. Понякога даже липсва вкус.

5. Дисфагия
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР