Киро псувал членове на Националния съвет на ПП да подкрепят

...
Киро псувал членове на Националния съвет на ПП да подкрепят
Коментари Харесай

Гела прави „Силна България“ с таен запис /обновена/

Киро псувал членове на Националния съвет на Политическа партия да поддържат кабинет с ГЕРБ-СДС

Радостин Василев самичък записал на таблета си 5-часовото съвещание на 21 май

От нощес депутатът е с защита след предизвестие от ДАНС за сигурността му

Депутатът от ПП-ДБ и лидер на листата на обединението в Плевен на последните парламентарни избори напуща парламентарната група и няма да поддържа държавно управление с втория мандат сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Това заяви Радостин Василев, някогашен министър на спорта в кабинета „ Петков “ от квотата на Има Такъв Народ, която партия Гела също напусна след разрива й с Политическа партия и Демократична България.

На конференция в Българска телеграфна агенция Василев разгласи ново гражданско съдружие под наслов „ Силна България “.

Той пусна запис, за който твърди, че е от онлайн съвещание на Националния съвет на „ Продължаваме промяната “. Василев съобщи, че записът е от 21 май – неделя.

В записа се чуват гласове, част от които звучат като тези на Кирил Петков и Асен Василев.

Двамата разяснявали пред актива наПП по какъв начин Бойко Борисов щял да ги слуша, до момента в който се опасява от Гешев, а такова държавно управление щяло да „ изпере “ имиджа му.

Кирил Петков разгласи през вчерашния ден, че политици от ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и в офисите им.

Според Василев това не е правилно, а записът е изработен персонално от него по време на публично съвещание на Националния съвет на Политическа партия, на който е член.

Петков уточни през вчерашния ден, че записите представлявали деликатен избор и сглобяване на обособени изречения, думи, изрази, извадени от подтекст, целеустремено съединени, с цел да основат внушения и операция, компилация от обособени думи.
Василев обаче го отвърна през днешния ден като изясни, че записите не били компилация, а част от 5-часово съвещание на Националния съвет на Политическа партия на 21 май. Направени са от самия него на таблета му.
По време на онлайн срещата са обсъждали виртуалната коалиция с ГЕРБ.

Тогава някогашният министър председател Кирил Петков обяснявал по какъв начин сходно нещо не би трябвало да бъде показано като коалиция и че такова държавно управление сигурно ще „ изпере ” водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

В този запис се чува и Асен Василев, който декларира, че кабинет ще има, до момента в който Борисов се опасява от основния прокурор Иван Гешев.

От записа излиза наяве и че е имало сделка за промяна на шефовете на службите, като се споделя, че това е в съгласие с посолствата.

Според Радостин Василев, обединението не е била утвърдена от Националния съвет при гласуването.

На второто гласоподаване, по думите му под напън, с 25 на 24 гласа е било утвърдено да има общо ръководство сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Василев съобщи, че вотът е бил извърнат след “псувни и мощен звук от Кирил Петков ”.

Василев дефинира като “фантасмагория и опорка ” изказванието на Кирил Петков от четвъртък, че записите са направени от службите.

Той разгласи, че от нощес е с защита.

От ДАНС и полицията са се обадили на депутата с рекомендацията да му бъде назначена защита поради опасност за неговата сигурност.

Радостин Василев оставал в 49-ия парламент като самостоятелен народен представител и щял да основе своя партия „ Силна България “, стана ясно още.

5 минути от записа:

„ Залагаме застраховка Мария Габриел, която… (не се чува) си мечтае да бъде министър председател. Борисов се изпира през този вид – няма две отзиви, тъй като наподобява като съдружно. Въпреки че ние ще споделяме, че е единствено Мария Габриел ”, се чува от пуснат запис.

„ Какво значи службите са наши? Това значи, че по предложение на министър-председателя Народното събрание ще утвърди ръководители на ДАНС, основен секретар на Министерство на вътрешните работи, ДАР, НСО, ДАТО. Военно не знам дали ще го пипаме. Това са наши хора, които са утвърдени от посолството ”, се споделя още в записа от глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.  

„ Докато те не са отстранили Гешев като основен прокурор, не мисля, че Бойко ще желае да върви на избори и да му пада имунитетът ”,  коментира още гласът, за който се твърди, че е на Асен Василев.

КИРИЛ ПЕТКОВ

Явно опцията да се образува постоянно държавно управление, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е основната причина за днешната офанзива. От сутринта следим съгласуваност сред проруските сили у нас, в това число „ Възраждане ” и Българска социалистическа партия.

Така Кирил Петков разяснява записите, пуснати от съпартиеца му Радостин Василев на конференция в петък. Асен Василев – другият съпредседател, пази цялостно безмълвие.

Радостин Василев твърди още, че нощес е получил позвъняване от шефа на ДАНС, който му споделил, че „ има някакъв сигнал на най-високо равнище за опасност за мен и пращал кола, която да ме пази пред нас ”.

ДАНС охранява единствено стратегически обекти, а не обособени лица, тъй като няма такива пълномощия. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни диалози сред шефа на ДАНС и този народен представител? Възможно ли е в този диалог някой да спрял всички диалози, които бяха готови? запита Петков.

Той акцентира, че никоя друга страна не може да въздейства върху избора, който политиците у нас вършат за бъдещи промени.

Всеки претендент, който ще предложим за бъдещите назначения в службите, ще държим да е с чисто правосъдно минало, да не е бил част от незаконна група в България или Европа, да не е бил сътрудник на вражеска страна, нито на „ Държавна сигурност ”. Не сме съгласували с нито едно посолство предлагането за нито една от службите до този миг, акцентира съпредседателят на Политическа партия.

Според него най-важният въпрос все още е за какво президентът продължава да бави връчването на втория мандат и дали това е „ синхронизирано с днешната конференция ”.

ХРИСТО ИВАНОВ

Абсолютно не виждам никакъв проблем. Абсолютно не виждам нищо, от което да се тормозим от това, че сме обсъждали европейската процедура. Нека да бъдем съществени. Става дума за Политическа партия. Аз не съм член на тази партия. Няма по какъв начин да потвърдя тази информация. Аз разясня нашата позиция. Ние сме обсъждали модела на Екологичен потенциал по метода, по който се преглеждат настояванията за имунитети. Абсолютно съществено сме обсъждали това нещо, без оглед на Бойко Борисов или различен народен представител, още повече, че такова искане все още няма.

Това съобщи в коридорите на Народно събрание съпредседателят на „ Демократична България ” Христо Иванов.

По думите му имунитетът на народните представители съществува, с цел да могат те да вземат свободно решения.

Аз персонално не съм водил диалози за шефовете на службите. Очевидно задачата е да се скапе обединението и България да бъде хвърлена още веднъж в избори, които безусловно нищо няма да решат. Моят апел е да не се поддаваме на този шантаж, който пробват да се сътвори. Имаме потребност от държавно управление. Това решение е мъчно. Ще продължим да работим за това, акцентира той.

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ

Ръководството на Политическа партия и Демократична България би трябвало да бъде задържано за държавна измяна неотложно! Ръководството на ГЕРБ също, само че за изцяло творчество!, написа в профила си във Фейсбук водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА

​Става дума за скрити сделки на обединението на имунитетите. От тези записи се чува безспорен интернационален скандал. Дали ще поддържат една бъдеща коалиция на първите две сили. Сложихте България на дъното, съсипахте полезностите на Европейски Съюз, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия напусна залата и няма да взе участие в дебата при гласоподаване на второ четене на измененията в Наказателно-процесуален кодекс, касаещи механизма за следствие на основния прокурор.

СЛАВИ ТРИФОНОВ

Коментар последва и от водача на „ ИТН ” Слави Трифонов, от която Радостин Василев беше част преди да се причисли към ПП-ДБ.

Този запис, който пусна сутринта Радостин Василев, демонстрира цялата гнила същина – и неговата, и на хората които е записал. Предполагам, че множеството от вас са отвратени от това, което виждат и чуват. И аз по този начин. Сега изрази като „ Аз нали ви споделих ” ще са правилни, само че с нищо няма да оказват помощ. Цял живот работя с страсти, а би трябвало да съм удобен. Иначе няма триумф. Във всяка работа е по този начин. Щастието не е цел, а разследване. Трябва да направиш нещо, с цел да си благополучен. И в тази обстановка е по този начин, би трябвало да се постъпва практично, а не прочувствено. Тоест, нужна е експертиза на хора, които схващат, а не хора които желаят власт, популярност и пари, само че в действителност нямат грам морал, акцентира Трифонов.

БОЙКО БОРИСОВ

Преди конференцията на Василев водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява в коридорите на Народното събрание изказванията за записи на депутати по този начин: Човек да няма телефон в днешно време. Превърнахме се в страна на записите. Мен ме записваха по тоалетни, по спални, по какво ли не. Изпадахте във екстаз да коментирате. Във всяка правова страна нерегламентиран запис не се разяснява. Нямам различен коментар по тематиката с изключение на нечистоплътност.

Попитан дали абсурдът със записите ще повлияе на съставянето на кабинет той отговори: На мен особено няма да ми повлияе. Мария Габриел води договарянията. Аз не вземам участие.

ИВАН ДЕМЕРДЖИЕВ

Министерство на вътрешните работи няма да взе участие във войни сред обособени институции, нито пък ще взе участие във войни сред политици и други институции. Това разгласи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред публицисти.

Понеже се стигна до спекулации в медиите за противозаконни дейности на службите, желая да заявя: Силно се надявам, да не се засяга Министерство на вътрешните работи, тъй като то не си е разрешавало да подслушва или следи нелегално някого, сподели Демерджиев.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР