Кирил Русинов не успя да се класира на финала в

...
Кирил Русинов не успя да се класира на финала в
Коментари Харесай

Русинов отпадна на полуфиналите

Кирил Русинов не съумя да се класира на финала в категория до 60 кг на интернационалния боксов шампионат " Странджа " в столичната зала " София ". Русинов отстъпи с 1:4 съдийски гласа пред руснака Артур Субханкулов. В картите формалните лица записаха 28-29, 28-29, 28-29, 27-30 и 29-28.

В първия рунд българинът още веднъж залагаше на типичния си жанр с непрекъснато стъпване напред и търсене на комбинации от близка отдалеченост, като почитателите му в залата приветстваха шумно всяко негово попадение. Съперникът му опитваше да е деен с водещия си десен прав, само че защото бе с противоположен гард, незащитената му страна бе навръх пътя на дясната ръка на Русинов. Във втората част имаше повече битка в клинч, като първи в размените " влизаше " съперника на българина, само че без безусловно да ги печели. Руснакът рядко тръгваше напред, само че нямаше и потребност да го прави, тъй като имаше леко преимущество в разтега и гледаше да го употребява, контрирайки набезите на Русинов. За страдание, този му метод му оказа помощ да убеди съдиите в превъзходството си на кръга - 4-1 гласа.

Днешният му конкурент Субханкулов има две победи и три загуби в полупрофесионалните серии на АИБА - World Series of Boxing, а през декември 2018-а е спечелил злато на шампионата " Световна купа на петролените страни " в Русия. Субханкулов е бронзов медалист от Държавното състезание на Русия 2013 и 2016, както и сребърен в същото съревнование през 2015-а и 2017-а.
В първия си дуел на " Странджа " Русинов се поздрави с извънредно влиятелна победа над европейския първенец от 2017-а в Харков Юрий Шестак с 3:2 съдийски гласа при бурна поддръжка от трибуните. Вчера българинът пребори с 4:1 съдийски гласа мароканеца Мохамед Хамут, който е взел участие на Олимпийските игри в Рио 2016.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР