Кирил Русинов (60 кг), Николай Коев (69) и Петър Белберов

...
Кирил Русинов (60 кг), Николай Коев (69) и Петър Белберов
Коментари Харесай

Още три медала за боксьорите ни от Странджа“

Кирил Русинов (60 кг), Николай Коев (69) и Петър Белберов (+91) се класираха за полуфиналите на интернационалния шампионат " Странджа " и с това си осигуриха най-малко бронзови медали.

Отличията при мъжете ще са общо пет, откакто преди ден същото сториха и Боян Асенов (56), и Радослав Панталеев (91). На фаза ¼-финали шампионата напуснаха представителите ни в кат. до 81 кг Благой Найденов и Пламен Петков.

Пръв от нашите на кръга в зала " София " през днешния ден се качи Кирил Русинов, който срещна китаеца Юфен Ву в кат. до 60 кг. Младият българин се раздаде до край в мача си под мощната поддръжка на негови близки и другари от трибуните. Русинов бе по-активният в багра и въпреки да слезе с разкървавен нос, си заслужи успеха с единомислещото решение на съдиите -5:0. В спор за място на финала той ще боксира против представителя на Монголия Ценбаатар.

 България към този момент с три медала при дамите от „ Странджа “
България към този момент с три медала при дамите от „ Странджа “

Националките ни на чудесно равнище в зала " София "

Николай Коев пък реализира първия нокаут в шампионата, като пострадал се оказа бразилеца Арисон Таварес в кат. до 69 кг. В средата на втория рунд след на пръв взор безопасен удар противникът му се оказа на пода и не можа да се изправи, което наложи медицинският екип към кръга да му сложи кислородна маска на лицето.

" Подготвих го с ляв ъперкът и щях да нанеса дясно кроше след това, само че не стана потребност - той към този момент бе паднал ", обясни обстановката Коев. На полуфиналите негов противник ще бъде иранеца Каземзадехпощири, който в първия кръг в профил българина Петър Драганов. " С него не съм играл. Правих спаринг с неговия конкурент от Мавриций, само че гледах мача им и би трябвало да оправя ", добави Коев.

В гвоздея на програмата на следобедния сеанс се трансформира мача на Петър Белберов в кат. +91 кг против мароканеца Мохамед Фирис. Под бурните възгласи на дребните си съотборници в столичния клуб " Сторм " Белберов се върна с цялостна мощ в мача, откакто губеше първия рунд. Във втория българинът изпрати противника си два пъти в нокдаун, а мощните му удари изхвърлиха три пъти защитната гума на мароканеца на пода, поради което той получи и публично предизвестие. В началото на третия рунд обстановката от втория се повтори и след второто рухване на гумата реферът приключи дуела. При дисквалификацията на Фирис Белберов имаше преимущество в точките и справедливо стигна до крайния триумф под бурните овации на публиката.

 Главният секретар на ММС Асен Марков откри интернационалния боксов шампионат „ Странджа “
Главният секретар на ММС Асен Марков откри интернационалния боксов шампионат „ Странджа “

Надпреварата се организира в столичната зала " София "

За жал Благой Найденов и Пламен Петков завършиха присъединяване си в шампионата. Световният и олимпийски първенец за младежи Найденов загуби с 3:2 съдийски гласа от испанеца Алехандро Камачо, въпреки всички в залата да чакаха решение в интерес на българина. " За пръв път след загуба съм удовлетворен от себе си, показа Благой след дуела. - Аз мисля, че го взех този мач, само че съдиите по този начин са решили. Въпреки това този дуел ми даде убеденост, че мога повече и ми вдъхна сили да се боря за европейската купа до 22 година на идното състезание в Румъния ", добави той.

Пламен Петков отстъпи с 0:5 пред украинеца Валери Харламов. Българинът стартира добре мача си и даже издейства публично предизвестие на противника си за навеждане на главата, само че в края на срещата тотално се изтощи и не съумя да бъде равносилен на Харламов.

 Тайсъна пропуща интернационалния боксов шампионат
Тайсъна пропуща интернационалния боксов шампионат " Странджа "

Контузия обърка проектите на Даниел Асенов

Полуфиналите и в 10-те категории при мъжете са на следващия ден.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР