Кирил Петков за регулаторите: Котки в чувал няма да допуснем. ГЕРБ

...
Кирил Петков за регулаторите: Котки в чувал няма да допуснем. ГЕРБ
Коментари Харесай

Кирил Петков за регулаторите: Котки в чувал няма да допуснем


Кирил Петков за регулаторите: Котки в чувал няма да допуснем. ГЕРБ да знаят, че финално решение се взима само на лидерска среща, съобщи съпредседателят на Политическа партия. Знам, че на доста хора им се желае през два телефонни диалога да си решат казуса, не се случва по този начин и няма да се случва в България, закани се той.
Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков
поряза изказванията, стартирани ден по-рано от шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която загатна, че Движение за права и свободи ще получат 1/3 от позициите в държавните регулатори.

„ Нека се фокусираме върху бюджета и конституцията. Всички задания не може да решим едновременно. Нека приоритизираме. Сега бюджетът и конституцията, по-късно в посока регулатори. Там ще бъде доста комплицирано “, обърна се Петков
към (не)коалиционните сътрудници.
„ Виждам анонси да се пробват да договарят през медиите. Няма сделка с по една трета. Това не е по този начин. Там ще се седне, ще има обособен диалог. Ние ще отстояваме, видяхте какво направихме с НЗОК. Котки в чувал няма да допуснем в тия регулатори. Нещата ще се движат по явен и последователен метод “, зарече се той.



„ Борисов има лично мнение и го изрича по медиите. По принцип сътрудниците от ГЕРБ би трябвало да знаят, че в действителност всяко едно финално решение става единствено и само, когато има цялостна лидерска среща. Индивидуални съобщи нямат доста стойност “, разяснява Петков в парламентарните коридори
по отношение на намеците от водача на ГЕРБ
за оставката на здравния министър Христо Хинков.

„ Нещата би трябвало да се случват институционално. Първа стъпка. Има някакви рецензии към министъра – изслушват го в комисия. Всяко решение за уволняване или предопределение на министър е при акад. Денков и Мария Габриел. Те са хората по конституция, които могат да му вземат оставката. Важно е да се съблюдава разделянето на управляващите “, акцентира депутатът от ПП-ДБ.
Според него и Асен Василев не бил желал
оставката на Хинков, говорел за себе си в случай че не одобряват предлагания от него бюджет. По принцип всеки министър трябвало да си носи отговорност за дейностите. Василев за други оставки не е приказвал, съобщи Петков. И приветства концепцията на акад. Денков всички държавни лечебни заведения да бъдат тествани, тъй като българите
не били удовлетворени от предлаганите услуги.
Той обаче се ядоса на преразказването на телефонни диалози, което направиха и Василев, и Борисов през последните дни.

„ Нито едно решение в ПП-ДБ не се взима без всички водачи дружно да завършват крайните решения. Не ми харесва някой да преразказва телефонни позвънявания “, сподели Петков. „ Знам, че на доста хора им се желае през два телефонни диалога да си решат казуса, не се случва по този начин и няма да се случва в България “, акцентира Петков.
Между Политическа партия и Демократична България нямало проблеми.
По тематиката за дерограцията Петков прикани сътрудниците от ГЕРБ да не договарят тази тематика всеки 2 седмици. „ Имаше ясно изказване, изявление, сделка, че датата е 1 март. Както през вчерашния ден си съблюдаваха сделката за първия закон, по този начин да я спазят и за този. 1 март е ангажимента, всичко друго ми се вижда ненужни драми, които в последно време се случват прекалено много “, съобщи той.
И уточни, че страната би трябвало да е подготвена с екипи,
които да влязат в рафинерията в случай че се наложи. Важно било и да не се подвига цената на бензиностанциите поради новите контракти.

Вчера Петков е бил в Брюксел и изрази положителни упования по въпроса с приема на България в Шенген. „ Има огромен късмет през декември нещата да се извърнат за Шенген. Ако продължи градивно разговорът, може и да имаме добра вест, само че това го споделям единствено авансово. Виждам превръщане на по-голямата част от огромните скептици “, вметна той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР