Кирил Петков вижда корупция в проекта Турски поток, който свързва

...
Кирил Петков вижда корупция в проекта Турски поток, който свързва
Коментари Харесай

Кирил Петков: За няколко джипа са продали българския интерес

Кирил Петков вижда корупция в плана Турски поток, който свързва съветския газ от Турция със Сърбия.

" Ясно ми е, че като похарчим 3 милиарда наши пари, а различен получи газа, значи различен е имал интерес.

Няма по какъв начин да ми каже някой, че обхват роувърите (б.ред. в гаража на Севда Арнаудова) са подарък от компанията, реализатор на турски поток.

Разпоредил съм тези коли да бъдат върнати.

Най-болното е, че това са 3 милиарда, в случай че някой е продал българския интерес за такива джипове е доста тъпо.

С половината пари можеше да се направи гръцката връзка.

Никой не е преговарял с азерите. 

За няколко месеца направихме, що се касае за години. ", съобщи Кирил Петков. 

Исках да потвърдя, че България не е подвластна и можем да отстояваме ползите си. По този метод да покажем, че никой едностранно не може да ни извива ръцете.

Това сподели министър председателят Кирил Петков в извънредно изявление в „ На фокус с Лора Крумова ” по отношение на газовите доставки към страната ни, съобщи Флащ нюз.

„ Самият газ от Щатите идва на по-ниска цена. С всички други стъпки би трябвало да стане еквивалента на тази от „ Газпром ”.

Паралелно, до момента в който бяхме в Съединени американски щати, договорихме и азерския газ, който да пристигна в България на 1 юли, без значение дали е издигната гръцката връзка ”, добави министър-председателят.

По думите му гръцката връзка е доста значима, само че не е основна за доставките на газ. Това „ изхвърлило в кошчето ” тезата, че не можем да получаваме азерски газ, тъй като тази връзка не е издигната.

Петков посочи, че договорът за американския газ към този момент е подписан и двата кораба са тръгнали, известно е и цената.

„ Подписан е непосредствено с американска компания. Няма да кажа имена, тъй като целият свят търси от кое място да купи полутечен газ ”, изясни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР