Кирил Петков вчера заяви, че културата ще бъде приоритет, аз

...
Кирил Петков вчера заяви, че културата ще бъде приоритет, аз
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев писа оценка -1 на проф. Минеков и предупреди новия културен министър

Кирил Петков през вчерашния ден съобщи, че културата ще бъде приоритет, аз не съм го виждал в спектакъл, разяснява ръководителят на Съюза на артистите в България
Новият министър на културата е Атанас Атанасов и е единствено на 31 години. Завършил е театрално изкуство в Съединени американски щати, а до момента е бил продуцент на писмено кино. Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев не познава новия културен министър, само че позволява, че може би е по-добре той да бъде чужд за хората.

„ На добър час на новото ръководство, няма да им е по никакъв начин елементарно. Очакванията са доста огромни, поръчките са още по-големи. Хората ще гледат под лупа протичащото се в държавното управление “, сподели Мутафчиев пред Bulgaria ON AIR.

Той дефинира като „ нелепости “ изказванията на някогашния длъжностен министър на културата проф. Велислав Минеков за корупция и огромни обири в Министерството на културата. Постави оценка минус 1 на проф. Минеков, който, по думите му, не е извършил нищо от дадените поръчки.

„ Бих посъветвал това младо момче (бел. ред. - Атанас Атанасов) да внимава с какви съветници се заобикаля. Пълно е с политически хамелеони и пиявици, които се лепват за всеки нов ръководещ, стартират да дават препоръки, объркват самия човек и обстановката. Новоуправляващите имат огромен проблем - не контактуват с браншовете и с обособените браншове. Няма разговор с хората долу “, акцентира Мутафчиев.

„ Кирил Петков през вчерашния ден съобщи, че културата ще бъде приоритет. Аз Кирил Петков не съм го виждал в спектакъл. Ще настояваме да се резервира салдото в областта на изкуствата във връзка с държавни структури и самостоятелен бранш. Ако са решили да вършат промени, тези промени не могат да се случат без единодушието на синдикалните и креативните организации. Да не се пробват да ги прескачат, тъй като ще берат доста кахъри “, сподели още ръководителят на Съюза на артистите.

И добави, че откакто в Народното събрание не се изисква „ зелен документ “, ще упорства това да е в действие и за театрите.

„ Публиката не влиза умерено в залите. Настояваме за увеличение на дотациите. В околните 1-2 години няма по какъв начин публиката да се върне внезапно, което да зареди бюджетите на театрите. Държавата би трябвало да се погрижи с обезщетения “, уверен е Мутафчиев.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР