Кирил Петков ще опита да продължи да управлява в модела

...
Кирил Петков ще опита да продължи да управлява в модела
Коментари Харесай

Кирил Петков: Правителство на малцинството е много по-добре от такова, на което извиват ръцете

Кирил Петков ще опита да продължи да ръководи в модела „ държавно управление на малцинството “. Това разгласи министър председателят и водач на „ Продължаваме промяната “ минути, откакто Слави Трифонов анонсира, че Има Такъв Народ излиза от обединението и ръководството.

„ Днес е денят на водораздела – може да сте от страна на корупция, на мафията, или да имате кардинална позиция да има надзор над всеки един лев в страната. Правителство на малцинството е доста по-добре от държавно управление, на което се пробват да извиват ръцете, да няма законодателни промени. Когато става дума за морал – думата употребена от Слави Трифонов, морал не е да се крием под общи заглавия за нереални искания “, уточни министър-председателят.

По думите на Петков, Трифонов спъвал законодателни промени, както и поставял ултиматуми да бъде повишен бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройство.

„ В последната седмица министър Караджов на Има Такъв Народ изиска невиждано нарастване на бюджета на Регионалното министерство с 3 милиарда и 600 милиона, от горната страна на към този момент съществуващата добавена сума от 2,2 милиарда В тази актуализация изиска 3,6 млрд да бъдат платени на същите тези компании, които последните години бяха разследвани от министър Рашков за злоупотреби. След като предложихме намаляването на цените на горивото, на Данък добавена стойност на хляба, те обявиха, че няма да поддържат, в случай че не дадем тези спомагателни пари в бюджета на Министерство на регионалното развитие “, уточни Петков и добави, че още при отпущането на първите 1 милиард за поправки са видели, че става дума не „ за леки ремонти на пътя, а същински строителни действия направено под предлога, че са леки ремонтни действия “.

Като втори спор в обединението, той очерта промяната на управлението на КПКОНПИ и даде обещание още на следващия ден да входира законопроекта за КПКОНПИ, както и се закани министър Рашков да оглави Антикорупционната комисия.

„ Когато обещахме да има нулева корупция, заставаме зад това. КПКОНПИ към този момент 6 месеца стои и се ръководи от заместника на господин Цацаров. Ние предложихме да сложим човек, който има невиждана биография в битката против корупция – министър Рашков. И вместо да се бавим и да се чудим и да стартираме следствията, Има Такъв Народ споделиха просто не сме съгласни, без доводи без нищо. В един миг желаеме 6 милиарда бюджет на Министерство на регионалното развитие, във втория миг не желаеме реформиране на КПКОНПИ. Няма по какъв начин да стане. Готови сме на държавно управление на малцинството, само че няма да харчим един лев без контрол и надзор. Обещанията да реформираме КПКОНПИ ще се случат и господин Рашков ще бъде отпред, с цел да променим тази организация “, уточни още Петков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР