Кирил Петков ще бъде част от проекта за кабинет Кирил

...
Кирил Петков ще бъде част от проекта за кабинет Кирил
Коментари Харесай

Асен Василев още нямал 121 гласа в подкрепа на нов кабинет на ПП

Кирил Петков ще бъде част от плана за кабинет
Кирил Петков ще бъде част от плана за кабинет. Това сподели пред публицисти Асен Василев, претендент за министър председател на „ Продължаваме промяната “. Той добави, че към момента не са събрали 121 гласа поддръжка за предстоящ кабинет.

Кирил Петков ще бъде част от проектокабинета, Асен Василев обаче не посочи какъв пост ще заема в него министър председателят в оставка. Той посочи, че ще разяснява и неговия пост, и това кой ще бъде министър на вътрешните работи, едвам когато бъдат събрани нужните гласове.

„ Честно казано сега не престават диалози сред парламентарната групи и депутати, тъй че би трябвало с тях да се чуя, с цел да кажа, само че нямаме някакъв значителен прогрес ”, уточни Василев във връзка с това дали има още депутати, които биха подкрепили кабинет отпред с него.

 „ Ние сме длъжни да пробваме до дъно ”, безапелационен е той. Василев добави, че оттова нататък всеки един народен представител има глава на раменете и съвест и би трябвало да реши дали желае да поддържа програмата, която е показана. Според него управническата стратегия е много съответна — „ с ясни периоди, с ясни задължения, с доста ударна правосъдна промяна първоначално, която би помогнала да се решат огромна част от проблемите ”.

Той акцентира, че точно по тази причина " Продължаваме промяната " търсят най-голяма поддръжка.

„ Ние сме говорили с Българската социалистическа партия и с господин Христо Иванов, както и с сътрудниците от „ ИТН ”, които се отделиха от парламентарната група, че сега, в който имаме поддръжка от 121 депутати, те ще имат подготвеност да приказваме за конструкция и състав на кабинет ”, съобщи Василев. Според него обаче това е неправилен диалог, в случай че няма поддръжка, която да подсигурява, че ще бъде формирано държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР