Кирил Петков се опита да овладее Българската банка за развитие

...
Кирил Петков се опита да овладее Българската банка за развитие
Коментари Харесай

Сачева: Петков се опита да овладее ББР

Кирил Петков се опита да овладее Българската банка за развиване преди още да е станал министър. Той е направил серия от нарушавания. Предишният Надзорен съвет е сключил контракт за правно обслужване с адвокатската фирма, в която е работила Лена Бориславова, с експлицитното ѝ изтъкване. Такъв контракт на стойност 164 000 лева съществува. Това разяснява в „ Здравей, България ” депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.



Защо от „ Продължаваме Промяната ” желаеха да овладеят тази банка? Какво се случи, когато сложиха техен Надзорен съвет? Защо се търси облигационен заем - това приказва, че евентуално има някакви проблеми с набирането на средства от интернационалните финансови институции. Оттам нататък - за какво се желае прекратяването на този облигационен заем, пита още тя.

Относно мненията, че дейности на ГЕРБ наподобяват координирани с министри от служебния кабинет, тя уточни: „ Няма такава съгласуваност. Това са тематики и въпроси, които засягат обществото. Нямахме визия, че отрасловият министър ще даде изказване, което ще бъде в посока ББР. Координация не може да се търси ”, безапелационен е депутатът.

Относно кабинетът, Сачева уточни, че от ГЕРБ желаят да има държавно управление. Полагаме старания за държавно управление с първия мандат. Вчера Десислава Атанасова изпрати нашата стратегия до всички парламентарни групи и предложи това да бъде основа за диалози по политики за управническа стратегия на България, разгласи тя.

Депутатът акцентира, че от ГЕРБ ще употребяват всички благоприятни условия за основаване на постоянно държавно управление. Не виждам каква изненада може да бъде това, че ние намираме подобие в нашите политики с „ Демократична България ”, съобщи още Сачева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР