Кирил Петков също го поздрави в Туитър „Можем да разчитаме

...
Кирил Петков също го поздрави в Туитър „Можем да разчитаме
Коментари Харесай

Световните лидери приветстваха преизбирането на Макрон

Кирил Петков също го поздрави в Туитър
„ Можем да разчитаме на Франция за още пет години “, написа в Twitter ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел .

„ Радвам се, че ще можем да продължим нашето чудесно съдействие “, написа ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен .

Министър-председателят на Англия Борис Джонсън назова Франция „ един от нашите най-близки и най-важни съдружници “. И добави, че чака „ да продължим да работим дружно по въпросите, които са най-важни за нашите две страни и за света “.

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо съобщи: „ Очаквам с неспокойствие да продължим взаимната си работа по въпросите, които са най-важни за хората в Канада и Франция - от отбраната на демокрацията, през битката с изменението на климата, до основаването на положителни работни места и стопански напредък за междинната класа “.

Италианският министър председател Марио Драги дефинира успеха на Макрон като " чудесна вест за цяла Европа ".

Испанският министър председател Педро Санчес сподели, че с преизбирането на Макрон „ печели демокрацията, печели Европа “.

„ Гражданите избраха една Франция, ангажирана с построяването на свободен, мощен и обективен Европейски Съюз. Демокрацията побеждава. Европа печели “, написа в Туитър социалистическият министър-председател Педро Санчес. „ Поздравления, Еманюел Макрон “.

Министър-председателят на Белгия Александер Де Кроо съобщи, че френските гласоподаватели са създали „ мощен избор “, избирайки „ сигурността и полезностите на Просвещението “.

Володимир Зеленски също поздрави френския си сътрудник за изборната победа и съобщи, че той е „ същински другар на Украйна “.

„ Поздравления за президента и същински другар Еманюел Макрон за изборната победа. Пожелавам на Еманюел Макрон нови триумфи за положителното на френския народ. Оценявам поддръжката на Франция и съм уверен: предстоят ни нови общи победи! Напред към мощна и обединена Европа! “, написа Зеленски.

Американският президент Джо Байдън написа в профила си в Туитър: „ Поздравявам Еманюел Макрон за преизбирането му. Франция е наш най-стар съдружник и основен сътрудник в решаването на световните проблеми. Очаквам с неспокойствие да продължим нашето тясно съдействие, в това число по въпросите за поддръжка за Украйна, отбраната на демокрацията и битката с измененията в климата “.

Министър-председателят на Ирландия Мишел Мартин приветства „ кардиналното и динамично водачество “ на Макрон като „ значимо освен за Франция, само че и за Европа “.

Президентът на Швейцария Игнацио Касис съобщи, че чака с неспокойствие да продължим положително съдействие сред двете страни.

Министър-председателят на Швеция Магдалена Андершон изпрати своите „ най-сърдечни поздравления на Макрон “.

„ Нека продължим тясното си съдействие - двустранно и за един конкурентоспособен, зелен и резистентен Европейски съюз “, написа тя в Туитър.

Министър-председателят на Норвегия Йонас Стор съобщи, че Франция е избрала „ демократичната народна власт пред крайната десница “.

Премиерът Кирил Петков също поздрави Еманюел Макрон за успеха.

В Twitter министър-председателят написа, че се надява двамата да продължат работа дружно в една по-обединена и по-силна Европа.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР