Кирил Петков сам се отказа от имунитета си. Това обяви

...
Кирил Петков сам се отказа от имунитета си. Това обяви
Коментари Харесай

Кирил Петков сам се отказа от депутатския си имунитет

Кирил Петков самичък се отхвърли от имунитета си. Това разгласи самият той в профила си във Фейсбук, където дефинира освобождението на Гешев и назначението на Борислав Сарафов на негово място като " реплика ".

" Замяната на Гешев със Сарафов е реплика. Това не е правосъдна промяна. Заявката на господин Сарафов за проверка на импортираните претенции за снемане на депутатския имунитет не е методът, по който би трябвало да се води обективно и транспарантно проучване на обстоятелствата по всяко от настояванията. Ако отдръпна настояванията, Сарафов ще попречва публичността, обезпечена от краткотрайната комисия по имунитетите, и каузи още веднъж могат да се озоват “на трупчета ”. Днес взех решение да дам имунитета си, тъй като не желая да разгадавам на нелегитимното предопределение на господин Сарафов да взема решение дали да отдръпна настояването за моя имунитет или не ", написа Петков. 

Постът на съпрецедателя на " Продължаваме промяната " приключва с думите: " Ние няма да спрем, до момента в който същинската смяна, а не имитацията, бъде реализирана ".



Припомняме, че преди два дни депутатите сътвориха краткотрайна комисия, която да откри би трябвало ли
да се смъкват имунитетите нa Кирил Петков от ПП-ДБ, Бойко Борисов от ГЕРБ-СДС,
Даниел Александров от ГЕРБ-СДС и Димитър Аврамов от Движение за права и свободи.

Иван Гешев внесе в деловодството на Народното събрание искане за събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по предложение на Софийската градска прокуратура поради евентуално пране на пари посредством известната къща в Барселона. При настояването за имунитета на Кирил Петков става дума за назначението му за длъжностен министър през 2021 година, преди Канада да го е освободила от второто му поданство.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР