Кирил Петков сам се отказа от депутатския си имунитетКирил Петков

...
Кирил Петков сам се отказа от депутатския си имунитетКирил Петков
Коментари Харесай

Вечерни новини: Кирил Петков се отказа от имунитета си; Intel с нов завод за чипове в Полша

Кирил Петков самичък се отхвърли от депутатския си имунитетКирил Петков самичък се отхвърли от имунитета си. Това разгласи самият той в профила си във Фейсбук, където дефинира освобождението на Гешев и назначаването на Борислав Сарафов на негово място като " реплика ".Неработещата Държавна петролна компания дефинитивно бе закрита
Близо три години, откакто беше открита за да насърчи конкуренцията, Държавната петролна компания публично беше закрита от депутатите в 49-ото Народно заседание. Решението беше взето единомислещо от всички депутати, участвали в залата през днешния ден.
Intel влага $4.6 милиарда в нов цех за чипове в Полша
Intel ще влага до 4.6 милиарда $ в нов цех за сглобяване и тестване на полупроводници. Предприятието ще се намира наоколо до Вроцлав, Полша, като част от многомилиардна инвестиция в Европа, оповестиха от компанията в петък.
Борислав Сарафов ще извършва краткотрайно длъжността основен прокурор
Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) реши, че краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор ще бъде Борислав Сарафов, който до този миг беше заместник-главен прокурор и шеф на Националната следствена работа.
„ Активна работа “: Пореден министър с заричане за туристически гаранционен фонд
Новият постоянен министър на туризма Зарица Динкова даде обещание „ дейна работа “ в посока реализирането на идейния план на някогашния длъжностен министър Илин Димитров за основаването на туристически гаранционен фонд. Това стана ясно от нейните думи при представянето в отрасловата парламентарна комисия на екипа си и целите в работата на ведомството.
Превозвачите желаят решения за проблемите на тол системата от новата власт
Новият транспортен министър Георги Гвоздейков организира среща с транспортния отрасъл по отношение на развиването на товарните и автобусни транспорти. Въпреки че в прессъобщението на отрасловото ведомство акцент е подложен върху неналичието на водачи, който е в действителност огромен проблем за бранша, то главната тематика на диалог е била тол системата и идното ново нарастване на таксите, разясниха за Economic.bg от Камара на автобусните превозвачи в България (КАПБ).
Саудитската Tawal изиска позволение от Комисия за защита на конкуренцията за кулите на United Group
Саудитската компания Tawal International Holding изиска утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за плануваното придобиване на бизнеса с мобилни кули на притежателя на Vivacom – United Group.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР