Кирил Петков разкри за какво са си говорили с Папата.Папа

...
Кирил Петков разкри за какво са си говорили с Папата.Папа
Коментари Харесай

Кирил Петков: Папата ми каза, че корупцията е болест като шарка

Кирил Петков разкри защо са си говорили с Папата.

„ Папа Франциск ми сподели няколко неща, които биха ми били потребни в идващите няколко дни. Първото нещо, което ми сподели е, че корупцията е болест. Той има вяра, че младите политици са единственият метод да се изтръгне тази болест. Той сподели: „ Тази болест е на всички места, знам, че има и във вашата страна “. Наистина той го съпостави с болест, като шарка, която потегля по тялото. „ Вие би трябвало да продължите това дело “, съобщи премиерът Кирил Петков след аудиенцията си при главата на римокатолическата черква папа Франциск I във Ватикана.

" Той ме посъветва доста ясно, че в случай че се борим по едно и също време с най-корумпираните в България и с противников сили от непознати страни, двете борби по едно и също време се водят доста мъчно, тъй че би трябвало да се опитваме битката да става на стъпки, а не по едно и също време във всички направления. По думите му папата е дал своята благословия за работата на държавното управление и е декларирал, че „ пътят е верен “, посочи още министър-председателят.

Според Петков, в аудиенцията си с папа Франциск не са обсъждали тематиката за предоставяне на зелена светлина за договарянията със Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

" Много е значимо да имаме общ метод по тематиката със Северна Македония. Имаме огромен консенсус и с част от опозиционните партии. Имаме ясни червени линии, като тематиката корупция. Но за други неща - народен въпрос какво да бъде бъдещето на нашата съседка и по какъв начин да се придвижва това бъдеще, според българската рамкова позиция ", разяснява още министър председателят.

За отпадане на българското несъгласие може да се приказва единствено след като МВнР показа последните резултати на напредъка по този разговор, бих се радвал всички партии и служби на масата в КСНС да се разиска. След това този напредък и тези стъпки да се обсъдят в Народното събрание и Народното събрание да се изкаже и даде ясна самодейност какво би трябвало българското държавно управление да направи, това е най-широкият формат и това е най-важната институция по този проблем. Ако всички сме се обединили, да създадем тази стъпка и единствено тогава, това е народен въпрос и би трябвало да се направи стъпка единствено след консенсус. 

Петков разяснява и с желаното възнаграждение за газови доставки от " Газпром " в рубли: " Когато имате контракт и се нарушава едностранно, и когато се поставят спомагателни клаузи, които нарушават националния интерес, ние би трябвало да застанем твърдо и да кажем, че не сме съгласни с това държание. До огромна степен показахме водачество, изключително когато крайният резултат е, че успяхме да намерим опция на същата цена или даже по-ниска. С други думи - не постоянно България би трябвало да е страна, която следва положителни или неприятни практики ", съобщи министър председателят.

Украинското жито е значимо за Европа и Северна Африка, ще създадем всичко допустимо, с цел да спомагаме разблокирането, уточни още Кирил Петков.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР