Кирил Петков продължава да лъже за парите за пътищата, каза

...
Кирил Петков продължава да лъже за парите за пътищата, каза
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Кирил Петков продължава да лъже за парите за пътищата


Кирил Петков продължава да лъже за парите за пътищата, сподели министърът в оставка Гроздан Караджов на изключителна конференция. Той напълно обърна изказванията в абсурда, че е желал парите за пътищата да бъдат платени без инспекция.

„ Кирил Петков и „ Продължаваме лъжата “ следват препоръките на Гьобелс. Историята е посочила, че лъжата постоянно си остава неистина “, сподели Караджов.

Според него откакто министър председателят и Асен Василев разбрали, че Министерство на регионалното развитие се готви да даде конференция, почнали „ под паника да изпращат есемеси на членовете на междуведомствената група “ да подписват отчета.

„ Това, че договорите за 2,4 милиарда лева не са законни градежи по смисъла на закона – това е правилно, аз съм го казвал неведнъж “, сподели Караджов. Той посочи, че те са противозаконни, тъй като все още на започване на строителството не са имали всички позволения за градеж.

„ Тази комисия не споделя тези контракти да се скапват за тези градежи, да се афишират за противозаконни. Тази комисия споделя да се одобряват законодателни промени, с цел да се създадат тези градежи търпими “, прецизира Караджов.

Относно по-сериозната задача на междуведомствената комисия – да откри какви пари да бъдат платени към компаниите, Караджов разяснява, че специалистите отхвърлят да се произнесат и желаят сформирането на нова комисия, която да остойности ремонтите.

„ Кой ме накара да отпусна тези пари и да минат без надзор към компаниите? Казва се Кирил Петков “, сподели Караджов. Той описа, че в първичния документ предложил даже първите 656 млн. лева да бъдат следени, само че това било „ задраскано персонално от Лена Бориславова “, тъй като „ министър председателят се срещнал с пътните компании и им бил заречен заплащания незабавно “.

Относно изнесената информация за скъпоструващи стълбове и водосточни тръби, Караджов ги назова фикция и сподели, че такова нещо в отчета няма.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР