Кирил Петков прие поста на министър-председател от Стефан Янев на

...
Кирил Петков прие поста на министър-председател от Стефан Янев на
Коментари Харесай

Смяната на властта започна на Дондуков 1 и продължи в министерствата, но без МВР и МОН

Кирил Петков одобри поста на министър-председател от Стефан Янев на гала в Гранитната зала на Министерския съвет, на която участваха министрите от служебния кабинет, както и новоизбраните министри в постоянното държавно управление.

Вече някогашният длъжностен министър председател и сегашен министър на защитата Стефан Янев изрази вяра, че двата служебни кабинета са създали България друга.



" Едно изискване, една добра база за бъдещи промени. Наследството, което оставаме след тези 7 месеца е точно в основата на веруюто на партията, която е мандатоносител. България се нуждае от смяна. Българските жители чакат смяна. Българските жители чакат в България да има правдивост, да има сигурност за българските жители и те да живеят в една благоденстваща, естествена страна. Всички тези провокации са извънредно ангажиращи за всички нас ", съобщи още Янев.

Той благодари на сътрудниците си министри от служебния кабинет за добре свършената работа, за връщането на вярата на българските жители и за светлината в техните очи. Бившият длъжностен министър председател пожела на новия кабинет доста триумфи.

От своя страна новоизбраният министър-председател Кирил Петков изрази насладата си, че през днешния ден не престават смяната, стартирана преди 7 месеца.

" С доста от вас работихме един до друг, с доста от вас имахме тежки задания, с които успяхме да създадем първи огромни спъки към нова България. Една България, където бистрота, нулева толератност към корупцията и смяната на остарелия модел, стартира ", сподели още Кирил Петков.

Министър-председателят съобщи, че е пръв сред равни. " Дотук бяха обещанията, от тук нататък стартират дейностите. Да се захващаме за работа. Благодаря ви ", добави Петков.

След късата гала, някогашните служебни министри и новоизбраните такива се насочиха към съответните ведомства. В две от министерствата обаче предаване на властта няма да има, тъй като министърът е еднакъв. Това са Министерство на вътрешните работи, където на министерското кресло остана Бойко Рашков и МОН - където новият остарял министър е учен Николай Денков.

Даниела Везиева съобщи поста на двама - Корнелия Нинова и Даниел Лорер

Корнелия Нинова и Даниел Лорер одобриха постовете на министри - на стопанската система и промишлеността, и на нововъведенията и растежа, от служебния министър на стопанската система Даниела Везиева на гала в Министерството на стопанската система.

Нинова уточни измежду главните цели в бъдещата си работа реализиране на висок стопански напредък, основан на стопанска система на знанието, ограничението на сивия бранш, бюрокрацията, поддръжка за бизнеса, поощряване на износа, усилване на външноикономическото съдействие, икономизиране на външната ни политика.

 Снимка: Скрийншот/bTV

Лорер посочи, че за първи път България е решена да сложи фокус върху стопански напредък посредством нововъведения. Искаме да дадем явен знак, че България е отворена за интелигентен бизнес, добави той.

Везиева съобщи, че най-важното, свършено от ведомството за последните седем месеца, е полагането на здрава основа на смяната, и пожела на новия екип на двете министерства да продължат тази смяна.

Надежда Йорданова получи държавния щемпел

Новоизбраният министър на правораздаването Надежда Йорданова получи държавния щемпел от служебния министър Иван Демерджиев на гала във ведомството.

Демерджиев сподели, че е предал щафетата на правосъдната промяна на Надежда Йорданова. Тя уточни, че желае да надгради направеното до момента.

" Поемам поста с увереност, религия и мъничко оптимизъм ", сподели министър Йорданова.

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР