Кирил Петков премества от НС в съда спора си с

...
Кирил Петков премества от НС в съда спора си с
Коментари Харесай

Петков решава спора за откраднатите избори със Свиленски в съда

Кирил Петков реалокира от Народно събрание в съда разногласието си с Георги Свиленски за кражбата на вота. За тази цел към този момент се пишел иск. Това стана ясно през днешния ден от думите на някогашния министър председател Петков в Народно събрание. Той заплаши аления народен представител още предходната седмица, а през днешния ден стана ясно, че към този момент се работи по въпроса.

" Не единствено го упреквам в неистина, аз ще представям и иск, който към този момент се написа и ще продължим тази тематика в българския съд ", сподели той пред публицисти, само че не разкри за каква сума ще бъде неговия иск. До там се стигна откакто в петък по време на среднощните диспути за хартиената бюлетина някогашният му съдружен сътрудник упрекна " Промяната ", че са откраднали изборите, а прокуратурата се самосезира.

Ние приветстваме всякога, когато прокуратурата се самосезира. Много бихме се радвали да се самосезира и по други въпроси като кюлчета, шкафчета, само че за този случай министър-председателят Донев преди малко сподели, че няма по какъв начин един човек от политическа партия да държи какъвто и да е код. Второ, ЦИК очевидно е дала опция на всяка една политическа партия за достъп до този код.

Трето, ние в действителност желаеме да се направи оптимално обществен, цялостен одит от външни консултанти, с цел да се даде сигурност за този код и за машините. И четвърто, което е най-важното, в случай че всеки ден се дава по една неистина на ГЕРБ, една борисовка, задачата е една - да се отвлекат честният избор на българските жители, техните налози и да се закрият, ние всички да забравим за тези схеми, сподели Петков.

За страдание, Българска социалистическа партия влезе в тази хартиена коалиция и дружно се пробват да накърнят доверието в машините. Но всички знаем, че на последните локални избори над 15% от бюлетините бяха невалидни. Това е сборът на бюлетините на всички гласоподаватели от Пловдив, Варна и Бургас взети дружно. Всички знаем, че те са експерти - и ГЕРБ, и Движение за права и свободи в подправянето на невалидни бюлетини. И сега, тъй като и през днешния ден ще има митинг, те се пробват да накарат хората да се съмняват в нещо, което работи, с цел да върне нещо лъжливо, изясни още някогашният министър председател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР