Кирил Петков отправи ясно послание към хората на Бойко Борисов.Решихме

...
Кирил Петков отправи ясно послание към хората на Бойко Борисов.Решихме
Коментари Харесай

Кирил Петков: Колегите да се върнат на масата, на никой не му трябват избори

Кирил Петков насочи ясно обръщение към хората на Бойко Борисов.

Решихме да създадем напълно отворена, открита, обществена позиция, с която да приканим сътрудниците от ГЕРБ или да седнат да работят по нашия документ, или да предложат различен документ, само че да стартираме да приказваме за действителните неща. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

„ Не е обикновено всеки да излиза в коридорите, да споделя по едно-две фрази, а службите си остават каквито са си. Чакаме противоположен отговор. Емоцията свърши. Време е сътрудниците да се върнат на масата и да кажат кои текстове харесват. На никой не му би трябвало избори – това е ясно “, добави той, написа novini.bg.

Според него, е време „ всички малко да се успокоят “.

„ Разпалиха се огромни пристрастености и страсти. Истината е, че би трябвало да създадем крачка напред в смяната на всички тези институции, за които всички българи желаят смяна от дълго време. Да отворим този меморандум. Или от ГЕРБ да предложат различен текст. Въпросите, на които би трябвало да си отговорим, са: желаеме ли политическо начало в хората, които дефинират цените на българските жители – да или не? Ние не желаеме политическо начало. Искаме оттук-нататък да се минава през процедура и дружно политиците да се откажем от политическото начало в регулаторите. Искаме ли да слушаме за идващия Мартин Нотариуса или Пепи Еврото? Не желаеме. Трябва да създадем действителна промяна в правосъдната система, което значи всички ние да се откажем от надзор във Висшия правосъден съвет. Искаме ли да имам служби, които да пазят българския интерес, а не непрестанно да хващаме някакви непознати въздействия в тях – съветски шпиони и така нататък Не желаеме! Щом не желаеме тези неща, дано се успокоим, седнем на масата и да забележим какъв е механизмът, с който да подсигуряваме на хората тези резултати “, прикани Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР