Кирил Петков отново изтрещя. Направи безумни сметки, за да покаже,

...
Кирил Петков отново изтрещя. Направи безумни сметки, за да покаже,
Коментари Харесай

Кирил Петков изтрещя: Опозицията не ни е никакъв проблем. От сутрин до вечер ще светим с лампите

Кирил Петков още веднъж изтрещя. Направи безумни сметки, с цел да покаже, че ПП-ДБ имат 24% рейтинг!?!

" Това, което виждаме, е доста просто. 17.5% от нашите гласоподаватели са твърдо с нас. Има едни 7%, които се чудят дали да гласоподават. Защо се чудят? Проста математика. 17 + 7 е равно на 24. Това са гласуващите проценти за нас. ", направи сметката съпредседателят на Политическа партия в ефира на Нова тв,  коментирайки прогнозите, че партията му ще загуби сред 200 и 240 хиляди гласа и може да изпадне от второ на четвърто място след идните предварителни избори за парламент. 

 

Той изясни, че от самото начало не са комуникирали с гласоподавателите си, тъй като не са желали да си демонстрират картите.

 

Въпросът за опозицията, не ни е никакъв проблем. Ние и сега сме в съпротива, разгласи той.

 

" Ходим от град на град и си приказваме с хората. Не тъй като знаят, че сме ги предали. Те знаят, че не сме ги предали, че не търгуваме с правила ".

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков в ефира на Нова тв,

" Излязохме от властта, когато трябваше да търгуваме по тематика корупция. Има една причина и тази причина е, че имаше едни месеци, в които те изпитваха злост да виждат своите избраници седнали с ГЕРБ и Движение за права и свободи ", сподели още Петков.  

" Извиняваме ви се, че по време на тези месеци ние не комуникирахме с тях тъкмо какво се случва, а то не бе инцидентно. Не желаеме да си демонстрираме картите. 

Искаме да създадем промените. И в случай че се похвалим какво се случва, шансът ГЕРБ да ни поддържат бе много дребен ", изясни той. 

" Извиняваме се, че по време на тези месеци не можахме да кажем, че не предадохме тези хора ", добави Петков. 

По думите му избирателите на Политическа партия изпитвали боязън, че след изборите те отново ще почувстват, че техния вот е даден в посока, в която те не желаят.

" Казваме им доста ясно: Не е въпрос на политика. Ние към този момент знаем дълбоката договорка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи ", увери Петков. 

Попитан по какъв начин ще разбере, че ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент не работят дружно, той сподели следното: " Много е просто. Когато се седне с ГЕРБ на полемика.

Първият въпрос е дали е наложително да поканят Пеевски да седне на масата.

Втори въпрос: Когато се вършат състезанията и за Висш съдебен съвет, за регулаторите, за службите, ще има ли обезпечена квота за някой. Ако ГЕРБ не желаят обезпечена квота, и Движение за права и свободи не желаят квота, а имаме почтени конкурси това значи, че за първи път от 30 години хората, които управляват властта, ще би трябвало да  предадат ". 

" Хората във Висш съдебен съвет, може ли да пуснем лампите и да им създадем почтен конкурс. Искаме ненагласени мачове ", добави той. 

Кирил Петков изрази вяра, че проевропейската общественост на идващите избори ще се сплоти към Политическа партия и Демократична България и ще стане незаобиколим фактор. 

" Трябва да покажем, че сме дружно. Ставаме незаобиколим фактор. Време е те да се преценяват с нас.

Единственият начин е, в случай че покажем, че всичките тези хора покажат, че схващат какво се случва ", добави той. 

Петков разяснява, дали ще търси поддръжка от Борисов на 10 юли за сформиране на държавно управление и кой трети сътрудник ще търси. 

Не сме хората от преди две години и половина. Ако сме в съпротива от заран до вечер ще светиме с лампите. Няма да им позволим да вършат схеми ", сподели той, без да дава съответен отговор. 

По думите му не е проблем Политическа партия да остане в съпротива.

" Въпросът е да няма нагласени състезания. Разкачането е първата стъпчица.

Втората е да не желаеме котки в чували в институциите, които би трябвало да работят за хората. Ако си първи, отговорността е при теб.

Миналия път надали не те са ни дали нещо. Този път ние ще сложим нашите условия. 

Съмнявам се, дали те са подготвени да създадат почтени състезания и промени.Обещавам на нашите гласоподаватели, в случай че няма ясна точна формула това да се случи, ние ще сме в съпротива ", сподели Петков. 

 

Що се отнася до случая с " Корал " и обвиняванията във подправени подписи, Петков съобщи, че той е горд с този случай.

" Аз съм горделив от този случай. Вече 3 години съм в политиката.

Когато ДАНС работи да се измисли скандал, когато цялата страна работи за следващия скандал и единственото е, че преди 3 години съм излязъл от организация с нула лв., това е горделивост за мен ", сподели ток. 

 

" Няма да дам лукса да чуят нашата защитна тези, която е доста същинска и доста вярна. Ще я чуят, когато издигнат обвинявания. 

3 години в политиката и единственото, което може да измислят, е по какъв начин съм излязъл от организация с нула лв.. Това е стандарт, който всеки политик би трябвало да реализира ", добави Петков. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР