Кирил Петков от Продължаваме промяната и Жечо Станков от ГЕРБ

...
Кирил Петков от Продължаваме промяната и Жечо Станков от ГЕРБ
Коментари Харесай

Пак скандал в парламента: ПП и ГЕРБ хванаха за гушите

Кирил Петков от " Продължаваме промяната ” и Жечо Станков от ГЕРБ се скараха в Народното събрание. Повод станаха въглищните централи и тяхното закриване. В разногласието се намесиха някогашният енергиен министър Теменужка Петкова и ексфинансовият министър Асен Василев.

Първо, на брифинг в постройката на Народното събрание, от ГЕРБ обявиха, че Кирил Петков е поел ангажимент да закрие 83% от въглищните централи у нас, което слага под риск енергийната сигурност на страната ни и оставя над 100 хиляди души без работа.

Минути по-късно Кирил Петков стартира изказване пред медиите, казвайки, че през днешния ден страната ни е измежду първите 10 страни, които усвояват заплащане по Плана за възобновяване и резистентност.

" Намаляването на въглеродните излъчвания не стартира от Плана за възобновяване, а от техните задължения (на ГЕРБ – бел. ред.) ", сподели още Петков, когато бе пресечен от Жечо Станков. Съпредседателят на Политическа партия го попита кой е поел уговорката България да понижи въглеродните излъчвания.

Последва говорене един през различен. Кирил Петков лиши микрофона на Станков, само че той си откри различен. Петков го предложения на трибунката до него, а Станков продължи да изброява какво чакат жителите – саниране, безвъзмездна топла вода, електрическа сила. На това Петков отвърна: " Едни хора, които са управлявали 12 години, които похарчиха 3 милиарда за турската тръба… ”.

Наложи се да се намесят и Теменужка Петкова, и Асен Василев. " Супихме всички корупционни практики и от това доста ви боли ", сподели Василев, обвъщайки се към ГЕРБ.

При опита на Петков още веднъж да се качи на трибунката и да продължи изказването си, Станков от ГЕРБ съобщи: " Пълна неистина! В Плана написа, че 83% от централите би трябвало да бъдат затворени. Искаме да санираме, всички български жители желаят това. Хората заплащат по-високи сметки, с помощта на вашата политика в енергетиката ".

Петков отговори, че Политическа партия в никакъв случай няма да поддържат ГЕРБ и нямат кюлчета в чекмеджетата, а Петкова му отвърна: " Вие пък имате парапети ".

Източник:БГНЕС

 

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР