Кирил Петков определи днешния ден като много успешензащото по негови

...
Кирил Петков определи днешния ден като много успешензащото по негови
Коментари Харесай

Кирил Петков: Антикорупционният закон е ключът на България към Шенген

Кирил Петков дефинира днешния ден като " доста сполучлив " тъй като по негови думи признатият през днешния ден Закон запротиводействие на корупциятаеключът на България към Шенген,ключът на България към три % недостиг и най-много към същинската битка с корупцията, съобщи Дарик.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " и народен представител от ПП/ДБбе безапелационен, чезаконът е синхронизиран с представители на ЕКи е бил главен аршин от страна на сътрудниците им от Нидерландия. " Те не желаеха единствено да бъде признат, те желаеха да бъде признат по метод, по който и те да повярват, че ще работи. Всъщност през днешния ден показахме пред европейските ни сътрудници, че не одобряваме закони, с цел да отметнем законодателство, а вършим закони, които в действителност имат късмет да създадат институционално битката против корупцията. " -добави Петков

" Мисля, чевсички сме уверени,че имаме потребност от промяна в службите. Степента на промяната, стъпките на промяната може да бъдат разисквани, само че действително аз мисля, че всеки ден, в който забавяме промените в службите, губим късмет България в действителност да си стъпи на краката като една страна, която има съществени институции, които се борят за нейните ползи. " - сподели още Петков.

На въпрос дали Атанас Атанасов еподходящ претендент за шефна Комисията за противопоставяне на корупцията и дали се отхвърля от концепцията Бойко Рашков да я оглави, Петков изясни, че с признатия закон е регламентирано основаването на номинационна комисия, която да не се състои единствено от политици, което по думите му е доста значимо. Ако би трябвало тази комисия да проверява политици, то е доста значимо да сме сигурни, че хората, които се предлагат, имат необятна социална поддръжка, уточни Петков. " Приемането на закона през днешния ден е крачка напред, а се надявам тази инерция, която се получи, да продължи и с промяната в службите ", уточни той.

Петков разяснява и информацията от ДАНС за тримата експулсирани съветски шпиони. Според него това е сигнал, че българската страна прави оценка рисковете и към този момент работи, когато се вижда, че непознати ползи стартират да въздействат на националния интерес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР