Кирил Петков обяви какви впечатления е придобил от работата на

...
Кирил Петков обяви какви впечатления е придобил от работата на
Коментари Харесай

Кирил Петков: МВР е на страната на закона и народа

Кирил Петков разгласи какви усещания е придобил от работата на Министерство на вътрешните работи през последната година.

Министерство на вътрешните работи е на страната на закона и народа. Това съобщи премиерът Кирил Петков по време на доклада на активността на вътрешното министерство.

„ В момента сме във времена на смяна и всеки би трябвало да застане от страната на закона, на народа или от страната на статуквото, корупцията и недосегаемите. В последната година персонално се убедих, че Министерство на вътрешните работи е институция, която е от страната на закона и народа “, добави той.

Петков поздрави чиновниците на Министерство на вътрешните работи за това, че са съумели да обезпечат провеждането на почтени избори.

„ Ако имахме пазаруване на гласове от локалните дерибеи, всички ние може би нямаше да сме тук през днешния ден. Факт е, че в българския парламент партиите са позиционирани по този начин, както ги е избрал българският народ “, сподели той.

Министър-председателят акцентира, че законността в България се връща и концепцията за недосегаеми към този момент изчезва.

„ Никой не е над закона. Който си мисли, че са старите времена, в които в случай че си човек на някого и имаш защита, това към този момент не съществува. Ясно декларирахме, че не ни е боязън от хората на подземния свят, които имаха връзки с предходната власт “, акцентира той.

Петков още веднъж подлага на критика Иван Гешев и управлението на прокуратурата, като обаче акцентира, че има вяра, че има почтени и смели прокурори.

„ Все повече хора ще се причисляват към нас. Г-н Гешев за мен е към този момент безусловно злепоставен, дори на равнище Европейски Съюз. Криза след рецесия сме, само че се оправяме. Промяната е дълъг развой. Призовавам за същинска храброст, с възприятието, че България може да се промени, в случай че всеки един от нас вземе тази отговорност върху личните си рамене. Вярвам, че е допустимо “, безапелационен бе министър председателят, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР