Кирил Петков обяви, че разговорите с БСП продължават и призна,

...
Кирил Петков обяви, че разговорите с БСП продължават и призна,
Коментари Харесай

Петков: Сбърках, когато сам обявих новината за руските дипломати, разговорите с БСП продължават -

Кирил Петков разгласи, че диалозите с Българска социалистическа партия не престават и призна, че най-вероятно е сбъркал, когато сам обяви новината за експулсирането на съветските дипломати без да се координира с държавните интитуции, взели участие във вземането на решението.

Това съобщи премиерът в оставка, откакто се срещна с парламентарната група на Българска социалистическа партия в Народното събрание тази заран. Вчера водачът на Българска социалистическа партия Корнелия поради невижданото изпъждане на.

Нинова присъстваше на днешната среща. Тя сподели, че Българска социалистическа партия ще се върнат на масата за договаряния, в случай че от " Продължаваме промяната " предложат различен претендент за министър-председател. 

" Всъщност първият боязън, когато новината пристигна, беше, че съм взел нещо еднолично. През март има отчети, по-късно имаме  след това междуведомствена група в Министерство на външните работи, след това Съвета по сигурност към Министерски съвет с безусловно всички служби. Това даде чувство на нашите сътрудници от Българска социалистическа партия, че действително цялата институционална машина работи по този въпрос отдавна ", изясни Кирил Петков. 

Той акцентира, че разговорът с Българска социалистическа партия продължава и че дотук е имало непреодолими на пръв взор за решение компликации в обединението, само че някак все са успявали дружно да ги преодолеят. 

" Единствената неточност, която аз може би позволих, е информационното показване на събитията. То трябваше да се излезе в сходства с институциите работели по тази тематика, с цел да не се направи тази неверна опорка, че надали не аз еднолично съм направил нещо ", съобщи министър-председателят в оставка. 

Според Кирил Петков казусът е, че цялото внимание на обществеността внезапно се фокусирало изгонените съветски дипломати, тъй като така истинските проблеми се не помнят.

" Важното е какво се случва с цените, Плана за възобновяване и резистентност, по какъв начин наподобява стабилността на България, с цел да няма политическа рецесия, ще влезе ли Рашков в КПКОНПИ. Някои имат интерес всичко това да се измести ", счита той.

Кирил Петков сподели, че не може самичък да взимам решения и че никой не е " тук еднолично ".

" Въпросът оттук насетне е да избегнем една спешна точка, която не е от чак такова огромно значение. Казвам, че е без огромно значение, тъй като действително остават 43 чиновници на съветското посолство. Малко страни в Европа имат толкоз съветски дипломати ", акцентира министър председателят в оставка. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР