Кирил Петков няма да променя министрите при съставяне на втори

...
Кирил Петков няма да променя министрите при съставяне на втори
Коментари Харесай

Петков няма да променя състава на нов кабинет

Кирил Петков няма да трансформира министрите при сформиране на втори кабинет с мандата на " Продължаме смяната " (ПП). Той не има намерение да се откаже от лидерска позиция в предстоящ състав на проектокабинет. " Ние всички сме доста обединен тим и продължаваме в същия формат ", безапелационен бе Петков, който отхвърли към момента да приказва за обособени министри. От думите му стана ясно, че той не разчита на поддръжка на Има Такъв Народ.

Относно думите на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, че биха се отзовали при покана за договаряния от Политическа партия, Петков акцентира, че ясно са декларирали, че има няколко души, с които не биха преговаряли. Това са Бойко Борисов, Делян Пеевски и Движение за права и свободи, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов. " Доколкото знам, Тошко Йорданов не може да направи една стъпка или едно изявление без Слави Трифонов, тъй че за жалост и с него няма да можем да приказваме ", заключи Петков. На въпрос при какви условия е подготвен да се откаже от премиерския пост, той даде да се разбере, че те сега не са налични.

Според него няма смисъл за българското общество да влезе в поредна мъка, в случай че задкулисието още може да управлява средствата, които би трябвало да вървят при хората, а не в няколко компании, както беше до момента при Има Такъв Народ. Петков бе безапелационен, че е време България да извоюва опцията да има свободно държавно управление, което работи действително за хората. " Дефиниция на нелепост е те да разтурят държавното управление и в този момент ние да им кажем " да седнем отново на масата ". Ние знаехме, че излизането от държавното управление е поради тези 3,9 милиарда лева за пътища. Какъв е смисълът да приказваш с тези хора ", разяснява Петков. Той посочи, че всичко това не значи, че се отива към избори. " Продължаваме промяната " ще продължи да договаря не с партии, а с депутати. " С Демократична България и с Българска социалистическа партия имаме разговор ", сподели още Петков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР