Кирил Петков не е разследващ орган, а единственото, което е

...
Кирил Петков не е разследващ орган, а единственото, което е
Коментари Харесай

Кирил Петков призова Борисов да каже коя е Мата Хари

Кирил Петков не е проверяващ орган, а единственото, което е направил е да насочи към най-вече обществени данни. Той към този момент е посочил задоволително от имената в листата, който съобщи на прокуратурата.

" Напоследък прокуратурата работи по един много забавен и чудноват метод. Вие видяхте в нашия случай - желаят да им даваме в допълнение информация. Но ние сме подготвени да подкрепим всяко тяхно следствие. Само се надяваме да не са техни пиар ходове ", уточни Петков.

Той изрече неразбиране, че и през днешния ден в Народното събрание са го питали за какво описът е с 19 души, в случай, че в Брюксел е приказвал за 20. " Има информация и за 20-ия. Цялата информация е предадена на Иван Гешев ", увери Кирил Петков и прикани предшественика си Бойко Борисов:

" Бившият министър председател ясно сподели, че знае кой е направил фотосите. Ако знае или допуска кой е Мата Хари, най-малкото той би трябвало да даде цялата информация този човек да бъде препитан, тъй като за всички нас, като българи, е значимо да знаем тези кюлчета или пачки, там ли са си били, или не. И в случай че са били там, от кое място са взети. "

" Оттук нататък би трябвало доста деликатно да следим стъпките на прокуратурата, дейностите им и резултатите. Този път изпълнителната власт ще бъде доста следяща ", съобщи министър председателят и повтори уверено: " За българското общество, за българското правораздаване, както и за самия господин Гешев би било най-добре да си подаде оставката ".

Премиерът съобщи още, че проверяващите служби са свободни да проверяват всеки един сигнал, без значение от политическата му принадлежност.

На въпрос дали българската страна и служби употребяват Pegasus Кирил Петков изясни, че незабавно е изискал информация от ДАНС. " Няма данни в ДАНС през днешния ден тази стратегия да се е употребила, от която и да е друга институция. "

Той е леко сюрпризиран, че този проблем е бил издигнат още през лятото обществено, само че едвам в този момент, толкоз месеци след първичната информация, прокуратурата се сезира.

" Ако има такова нерегламентирано потребление, аз съм първият човек, който би подкрепил цялостно следствие по случая ", акцентира Кирил Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР