Кирил Петков ми каза, че със Спас Русев са говорили

...
Кирил Петков ми каза, че със Спас Русев са говорили
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бойко Борисов: Кирил Петков ми каза, че със Спас Русев са говорили нищо

Кирил Петков ми сподели, че със Спас Русев са говорили нищо, а са пили кафе. Двама души са пили кафе, за какво аз би трябвало да давам отговор на тази тематика ”, добави Борисов. Увери ме, че по тази тематика няма никакви нарушавания. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Още гледайте във видеото на:

Не съм аз този, който дава оценка на президента

„ Но когато обвиняваш Народното събрание в неяснота, а еднолично без чуване си назначил конституционни съдии, не е вярно ”, сподели Борисов.

„ Десислава Атанасова мисля, че си подаде оставката от партия ГЕРБ. Не е член на партия ГЕРБ. Отношенията ще са такива, каквито с всички останали конституционни съдии ”, добави Борисов.

 

напомня, че през днешния ден новоизбраните конституционни съдии от парламентарната квота Десислава Атанасова и Борислав Белазелков поставят клетва.

Според адвокати клетва може да няма, единствено в случай че самите новоизбрани съдии откажат да се закълнат, или в случай че ръководителят на Конституционен съд Павлина Панова напусне церемонията.

Във вторник президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за избора на новите членове и прикани те да не поставят клетва. Все още не е ясно дали той ще участва, а точно президентът е една от главните фигури, пред която новоизбраните претенденти би трябвало да положат клетва.

В претекстовете си Радев напомня новоприетия член от Конституцията, който задължава Народното събрание при избор на членове на органи да съблюдава правилата на неприкритост, бистрота, гласност и аргументираност, с цел да подсигурява тяхната самостоятелност. Според президента тези правила са били нарушени и не могат да бъдат заместени от формалните разисквания и процедури, целящи легитимирането на предварителна сделка сред ръководещите политически сили.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР