Кирил Петков ли е бил премиерът, след като баща му

...
Кирил Петков ли е бил премиерът, след като баща му
Коментари Харесай

Делян Добрев: Кой е бил премиерът, щом бащата на Кирил Петков е купувал газ

Кирил Петков ли е бил министър председателят, откакто татко му Петко е летял до Турция да договаря за газ, пита се някогашният народен представител от ГЕРБ Делян Добрев.
 
" Днес разбрахме, че не е несъмнено дали Кирил Петков е бил министър председател, тъй като татко му е ходил да договаря газ, съгласно думите на зам.-министър Пламен Данаилов. Толкова е смешно, все едно сме в детската градина ", разяснява енергийният специалист на партията в ефира на bTV.
 
По-рано в четвъртък един от тримата разпитвани през вчерашния ден в националното разследване - някогашният зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов, заяви по NOVA, че бащата на някогашния министър председател е бил зает с търсене на снабдители на синьо гориво.
 
" Той публично е пътувал до Турция за договаряния дружно със съветника по външната политика на Петков - Весела Чернева. Летял е на държавни разходи през първата половина на предходната година ", заяви разследваният Данаилов.
 
Самият Пламен Данаилов е удостоверил пред " 24 часа ", че разполага с документ, доказващ полета и присъединяване на Петков-баща в него и обстоятелството, че е минавал през държавния VIP в посока Турция. От енергийното министерство пък ще вършат инспекция дали това е по този начин - разпореждането е на служебния министър Росен Христов.
 
" Ще осъждам Пламен Данаилов ", е декларирал пък самият Петко Петков, оповестява медията. " Тая страна не знаем кой я е управлявал ", възкликна във връзка разкритието Делян Добрев. " Затова плащахме горивата с един лев надценка. Това, което ние твърдяхме, излезе правилно. Печелили са по 50 лв. на всеки контейнер ", заключи политикът от ГЕРБ.
 
" Прокуратурата откри, че е правилно, че е купувана съветска газ и е бил по-скъп, купили са газ за 2 милиарда лв. без търг и конкурс. Ние като съпротива, каквото трябваше - сме го създали. Съдът ще реши дали има закононарушение ", добави той, откакто някогашният енергиен министър Александър Николов, един от тримата разследвани по сигнала на ГЕРБ, беше и упрекнат.
 
" В последните два дни някогашните ръководещи се изкараха герои. Те не били се съгласили да купуват газ с рубли. Защо тогава не направиха търг? С процедурите, които направи служебния кабинет получихме по-евтин газ с 20%. Прокуратурата счита, че е бил ощетен държавен интерес с 88 млн. евро. Според нас сумата е близо 700 милиона ", разяснява Делян Добрев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР