Кирил Петков и Лена Бориславова ще бъдат призовани да се

...
Кирил Петков и Лена Бориславова ще бъдат призовани да се
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява хора от списък, предоставен от премиера

Кирил Петков и Лена Бориславова ще бъдат призовани да се явят във Върховната касационна прокуратура, с цел да дават цялостен лист с лицата, които съгласно двамата би трябвало да бъдат тествани от държавното обвиняване . Това се споделя в прессъобщение на ВКП.

Петков, Бориславова и основният прокурор Иван Гешев организираха работна среща в петък. В рамките на диалога основният прокурор подчертава върху потребността от градивен разговор сред правосъдната и изпълнителната власт и възстановяване на взаимоотношението сред правоприлагащите институции в границите на техните законови пълномощия, оповестяват още от прокуратурата.

Според Иван Гешев в полза на българските жители е държавните органи, чието пълномощие е противодействието против престъпността и корупцията, да работят в синхрон и доверие, като това става при прецизно съблюдаване на Конституцията и законите на страната.

По време на срещата министър-председателят уточни имена и прякори на лица, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпна престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност, се споделя в известието.

От своя страна основният прокурор е разяснил, че според Конституцията и законите на страната, разкриването на закононарушения е пълномощие на изпълнителната власт, в частност на Министерство на вътрешните работи, които при определяне на данни за осъществени закононарушения следва неотложно да уведомят прокуратурата.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР