Кирил Петков и хората му от Продължаваме промяната могат да

...
Кирил Петков и хората му от Продължаваме промяната могат да
Коментари Харесай

ГЕРБ или ще запази Външно министерство, или отиваме на избори 2 в 1

Кирил Петков и хората му от " Продължаваме промяната " могат да изправят страната в действителност пред избори 2 в 1.
Инатът им да сложат непременно в креслото на външен министър Николай Денков е втвърдил Борисов и ГЕРБ.

Лидерът на първата политическа мощ в страната разгласи сутринта, че е подготвен да отстъпи Мария Габриел да не е и външен министър, само че няма да остъпи Външно министерство на " Промяната ", научи Епицентър. бг.

" Не желая нищо друго! Искам единствено Външно! ", е безапелационната позиция на Борисов, която няма да претърпи проверка. И е прав, тъй като Външно е " каналът " за връзка с Европа и Съединени американски щати, където желаеме да ни правят оценка. Не инцидентно Денков се затича за Вашингтон да се врича в евроатлантическа обич на сътрудниците. И се спъна, тъй като слагачи като него никой не ги желае.

Тези канали Борисов от дълго време ги е изграждал и няма да разреши на някой различен да му отнеме шампионата. Той може да одобри, че е рационално министър председателят и външният министър да не са едно и също лице, предвид на голямата натовареност във вътрешната и външната политика, само че няма да разреши различен, отвън ГЕРБ, да бъде външен министър. Това е санитарният най-малко, оттатък който Борисов няма да има лице да се изправи пред гласоподавателите си. Лидерът на ГЕРБ не може да бъде постоянно в позиция на отстъпващ; на човек, който разрешава да му извиват ръцете, което ПП-ДБ вършат непрестанно, тъй като идват избори и герберите ще го попитат: какво като сме първа политическа мощ?  

Ако в ПП-ДБ не схванат това - да се стягат за нови избори след три месеца. А на външно-политическите сътрудници ще бъде обяснено, че поради властовите упоритости на Денков, Петков и Василев страната ще бъде потопена още веднъж в неустойчивостта на предварителен избор.

Още повече че има съглашение и няма никаква логичност Денков да желае да е външен министър. Той не съумя да стане министър председател и няма почитание в страната, камо ли да бъде пуснат на открито, където ще провокира единствено снизходителни усмивки. Да не приказваме за васалното държание, което показва пред всички чужденци и за ролята на марионетка, която си е харесал. Да си спомним, че и като министър на образованието беше прекомерно проблематичен и отново ще бъде подобен. Денков е тежест на всяка власт, само че пък е нерушима връзката му с Петков и Василев и това му обезпечава, към този момент, постове.


Тв изявата на Лена Бориславова, която извади детайлности от кухнята на некоалицонните връзки, накара Борисов и ГЕРБ дефинитивно да зачеркнат каквито и да е благоприятни условия за бъдещо партниране с " Промяната ". Борисов хлопна под носа на Петков вратата на кабинета си за обичайното утринно кафе, което ги събираше на една маса с Пеевски и където несъгласията във властта намираха своето уравновесено изражение.

Сега ще забележим изостреното лице на некоалицията. И жесток пазарлък, на който харвардците са привикнали от пребиваването им в бизнеса.
В " Промяната " към този момент са подготвени да " дадат " на ГЕРБ куп министерства - на електрониката, на стопанската система, на културата, на нововъведенията, на спорта... И какво си пожелаят още - против Външно.

Ами в случай че Борисов изиска да размени Външно с защитата или с финансовото!

 

Или ПП-ДБ ще правят отстъпка, или няма да имат държавно управление.

А ГЕРБ ще би трябвало да реши докога ще поема непозната отговорност и по кое време ще тропне по масата, с цел да отвори пистата към предварителни избори.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР